Anahtar Kelimeler:

Türk Metal Genel Kurulu Yapılıyor

Türk Metal Genel Kurulu Yapılıyor

 Genel Kurul Başladı

Türk Metal Sendikası 14. Olağan Genel Kurulu, açılış konuşmaları ile başladı. Ankara Büyük Anadolu otel’de gerçekleşen Genel kurula sendika, siyaset, iş, bürokrasi, uluslararası ve medya camiasından çok sayıda kişi katıldı. Genel Başkan Pevrül Kavlak açılış konuşması Genel Kurula katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Genel Kurula CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.

Sendikal Hareket İçindeki Duruşuyla Da Büyüktür

Genel Başkan Pevrul Kavlak açılış konuşmasında çalışma hayatını ve Türk Metal Sendikasının çalışma hayatındaki yerini değerlendirdi. Delegelere seslenen Kavlak; “Türk Metal’in bayrağı sizin ellerinizdedir. Bu bayrak, ülkemizin dört bir yanında Türk Metal saflarında örgütlenmiş 135 bin metal işçisinin ellerindedir. Bu bayrak, örgütlü olduğumuz bütün işyerlerinde şerefle dalgalanmaktadır” dedi. Pevrul Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Bugün Türkiye’de her 4 sendikalı işçiden 1’i Türk Metalin üyesidir. Ama Türk Metal, sadece sayısal anlamda değil, sendikal hareket içindeki duruşuyla da büyüktür. Türk Metal; işçi hareketi için, gerektiği zaman bir rehber, gerektiğinde bir nefer, gerektiğinde bir sözcü, gerektiğinde bir öncüdür”

Parmakla Gösterilen Bir Sendika Olduk

“Biz, asla ve asla, işçi hareketini yalnız bırakmadık. Çaresiz bırakmadık. Üzerimize düşen görev ne ise, o görevi gururla yerine getirdik. İşçi hareketine güç verdik. Sendikal duruşumuzla, dayanışmamızla, parmakla gösterilen bir sendika olduk. Bunun için, büyük ve güçlü olduk. Kendimizi sürekli yeniledik, güncelledik. Bundan önceki genel kurulumuzu hatırlayın. Felaket senaryoları, felaket tellalları ortalığı sarmıştı. Söylenenlere göre, biz bitmiştik. Dağılmıştık. Tükenmiştik. Bize kefen giydirmek isteyenlere en büyük cevabı, metal işçileri verdi. 2009 Genel Kurulumuz, herkesi şoke eden, tokat gibi bir cevap oldu. Aradan geçen üç yıl içerisinde, hep çalıştık, hep çalıştık. Üç yıl içerisinde, metal işçileri neredeyse, biz orada olduk. Bölgelere gittik. Her bölgede bu teşkilatın can damarı metal işçileriyle buluştuk, birleştik, kaynaştık. Bu üç yıl içerisinde 86 iş yerini, 29 bin metal işçisini daha çatımız altına aldık. Ama sadece örgütlenmeyle yetinmedik, hizmete de devam ettik”

Ananızın Ak Sütü Gibi Helal Olsun

“Ankara, Didim, Karadeniz Ereğli ve Girne’deki otellerimizi eğitim merkezi yaptık. Çalışma hayatını ilgilendiren konularda bilimsel toplantılar düzenledik. Aile Kurultaylarımız, kadın kurultaylarımız, Temsilciler Meclislerimiz ve çocuklara yönelik programlarımızın hepsi ses getirdi. Bunların hepsi, sizin eserinizdir. Bunların hepsini birlikte yaptık. Yaptığımız her şey, verdiğimiz her hizmet sizlere ananızın ak sütü gibi helal olsun. Genel Başkan Kavlak Konuşmasının devamında çalışma hayatının sıkıntılarını dile getirdi. Yaşanacak gelişmeler karşısında Türk Metal üyelerine “hazır olun” mesajı verdi.

Türkiye’yi De Anlayabilmiş Demektir

Genel Başkan Kavlak’ın konuşmasının ardından divan üyeleri yerini aldı. Türk – İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu Divan Başkanı olurken, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş Çimse – İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Çerkezköy Şube Sekreteri Melek Tarak ve Arçelik Baştemsilcisi Mustafa Ertekin divan üyeleri oldular. Divan Başkanı olarak söz alan Mustafa Kumlu yaptığı konuşmada “Türk-İş’in büyüklüğü, sayısal çoğunluktan ziyade 60 yıllık bu zengin birikimi ile hangi koşulda ne tür adımlar atacağını bilen yapısından kaynaklanmaktadır. Kim ki TÜRK-İŞ’i anlayabildiyse, Türkiye’yi de anlayabilmiş demektir” dedi.

Büyüklüğü Koruyalım, Sahip Çıkalım

Kumlu konuşmasında ayrıca “Türk-İş’in büyüklüğü sizin ve sizden önceki nesillerin ürünüdür.  Bu büyüklüğü koruyalım, sahip çıkalım” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kumlu konuşmasının sonunda Türk Metal’i de kutladı: Türkiye işçi hareketi ve Türk-İş’in içinde Türk Metal’in önemi ve ağırlığı herkes tarafından bilinmektedir. Türk-İş ve Türk-Metal her zaman sizlerle birlikte var oldu, olmaya devam edecektir. Sizlerin Türk-İş’e sahip çıkmaya devam edeceğinizi biliyorum. Bursa’da ve Türkiye’nin her yerinde sendikanıza sahip çıktığınız için sizleri kutluyorum” dedi.

Cümlelerinin Altına İmzamı Atarım

Kumlu’nun konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasına ‘ Sayın Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın konuşmasının bütün cümlelerinin altına imza atarım” diyerek başladı. Sendikaların içinde bulunduğu sıkıntılı sürece değinen Kılıçdaroğlu; “Kayıt dışılığın önüne geçmenin en kolay yolu sendikalaşmaktır” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca iş kazalarını önlemenin yolunun da sendikalaşmaktan geçtiğini “dile getirdi.

Sizi Kandırdılarsa Oy Vermeyin

Demokrasinin kuralı biri beni kandırıyorsa, ben ona oy vermem şeklindedir, eğer sizi kandırdılarsa oy vermeyin diyen Kılıçdaroğlu Türkiye gündemindeki konulara da değindi.  Bütün siyasi partilere çağrıda bulundu sorunların çözümünün TBMM çatısı altında mümkün olabileceğini dile getirdi. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirer, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, MESS Genel Sekreteri İsmet Sipahi, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, UAMİF Delegeleri adına Azerbaycan Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ali Gumbatov da birer konuşma yaptılar. Genel kurul başta Türk Metal Sendikası olmak üzere çalışma hayatına hayırları uğurlu olsun temennisinde bulundular. Genel Kurul 16 Haziran (bugün) tarihinde Genel Kurul çalışmaları ile devam edecek. Haber Merkezi 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu