Anahtar Kelimeler:

Sulanmadık Yer Kalmasın

Sulanmadık Yer Kalmasın

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale`ye 1,5 milyar TL`lik yatırım yapıldığını belirterek, "Kırıkkale`de sulanmadık yer bırakmayacağız” dedi.

Kırıkkale’nin Hamle Yılı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu dün Kırıkkale’ye geldi. İki önemli isim sabah saatlerinde Valiliğe uğradı ve burada Kırıkkale ile ilgili çalışmalar konusunda Vali Hakan Yusuf Güner’den bilgi aldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale`ye 1,5 milyar TL`lik yatırım yapıldığını belirterek, "Kırıkkale`de sulanmadık yer bırakmayacağız. Gerek Göksu Projesi, barajlar, sulamalar, ağaçlandırma ve tabiat parklarıyla 2012-2013 yılını biz Kırıkkale için yatırımlarımızda hamle yılı ilan ettik" dedi.

1,5 Milyar TL’lik Yatırım

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale Valiliği`ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu burada yaptığı açıklamada, Kırıkkale`de destan yazdıklarını belirterek, Kırıkkale`nin suyunun da havasının da değiştiğini söyledi. Kente 1,5 milyar TL`lik yatırım yapıldığını anlatan Eroğlu, Hasadede Göleti sulamasını açtıklarını, Sulakyurt Barajı`nın da Yüksek Planlama Kurulu kararı ile yatırım programına alındığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Biz de yıldırım hızıyla projesini yaptık. 25 bin 690 dekar büyük bir alanı sulayacak. Barajdan sonra hemen sulama projelerine başlayacağız" dedi.

Bin Günde Bin Gölet

"Bin Günde Bin Gölet" projesi kapsamında 6 tane gölet daha yapılacağı müjdesini veren Bakan Eroğlu, Ballışeyh ve Akçakavak sulamasını programa aldıklarını belirtti. Eroğlu, Keskin Büyük Ceceli Göleti`nin başladığını hatırlatarak, Ulaş Göleti çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Kırıkkale`nin ağaçlandırmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Kırıkkale Ankara`nın özellikle hafta sonlarında mesirelik ihtiyacını karşılayabilir. Burada tabiat parkları, anıtları var. Şu ana kadar Kırıkkale`de 161 bin 640 dekar alanda çalışma yaparak, 15 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. Kent ormanı kurduk. 5 adet orman içi dinlenme tesisi kurduk. Karaahmetli`yi tabiat parkı ilan ettik" şeklinde konuştu.

Sulanmadık Yer Kalmayacak

Eroğlu, Karakeçeli`de otomatik hava ölçüm merkezi kurduklarını ifade ederek, Ulaştırma Bakanlığı`nın da yolları yaptığını aktardı. TOKİ`nin 2 bin 820 konutluk proje gerçekleştirdiğini hatırlatan bakan Eroğlu, en büyük mutluluğunun Sulakyurt Barajı olduğunu söyledi. Eroğlu, "Kırıkkale`de sulanmadık yer bırakmayacağız. Gerek Göksu Projesi, barajlar, sulamalar, ağaçlandırma ve tabiat parklarıyla 2012-2013 yılını biz Kırıkkale için yatırımlarımızda hamle yılı ilan ettik" dedi. Bir gazetecinin Orman ve Su İşleri Bakanı ile Ulaştırma Bakanı`nın rekabete mi girdiği şeklindeki sorusu üzerine Bakan Eroğlu, "Bizde yollarda hızla gidiyoruz. Aramızda rekabet yok, tatlı bir şey var" yanıtını verdi. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu