Anahtar Kelimeler:

TERÖRLE MÜCADELE AKSAMADAN SÜRECEK

TERÖRLE MÜCADELE AKSAMADAN SÜRECEK

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Şehitlerimiz, kaybettiklerimiz için üzüntülüyüz. Terörle mücadele aksamadan devam edecek…” dedi

 

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hain saldırının yaşandığı bölgede inceleme yaptı ve gelişmeleri takip etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Atalay, "Şehitlerimiz, kaybettiklerimiz için üzüntülüyüz. Acımız büyük. Terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir" dedi. Beraberindeki İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte saldırının gerçekleştiği Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde incelemelerde bulunan Beşir Atalay, ardından helikopterle Van`a geldi.

AÇIKLAMALAR YAPTI

Helikopterin iniş yaptığı Van Ferit Melen Havaalanı`nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atalay, "Dün gece bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Burada 8 askerimiz şehit oldu, 16 yaralımız var. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın bir kısmı burada diğerleri Hakkari`de tedavi görüyor. Tabii 18 teröristte hayatını kaybetti. Yüksekova`da İçişleri Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve komutanlarımızla birkaç saatlik bir çalışma yaptık.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Bölgede çok ciddi şekilde tarama çalışmaları devam ediyor. Şehitlerimizin cenazeleri Van`da düzenlenecek bir törenle memleketlerine uğurlanacak. Tabii şehitlerimiz, kaybettiklerimiz için üzüntülüyüz. Acımız büyük. Terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir. Başbakanımızın da yaptığı açıklamada olduğu gibi bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Tekrar milletimizin başı sağ olsun" dedi. Atalay, daha sonra beraberindeki Bakan Şahin ile birlikte geldikleri özel uçakla Ankara`ya döndü. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli