Anahtar Kelimeler:

Minibüsçülerden Haber Bekleniyor

Minibüsçülerden Haber Bekleniyor

 Kırıkkale’de şehir içi otobüslerin geri çekilmesinin ardından minibüsleri yenilemeye yönelik bir girişim başlatıldı. Bu girişim konusunda minibüsçülerden haber bekleniyor…

 

Teklif Sunuldu

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Karmaş firmasının zarar ettiğini gerekçe göstererek yolcu taşımacılığından çekilmesi üzerine iş tamamen dolmuşçulara kaldı. Kırıkkale Belediyesi şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşları yenilemeye yönelik bir girişim başlattı. Bu amaçla Minibüsçüler Odası ve minibüsçü esnafı ile görüşüldü. Belediye, araçları tamamen yenilemek için çalışma başlatırken, değeri yaklaşık 70 bin lirayı bulan yeni araçlar için teklif sundu.

Karar Bekleniyor

Araçların yenilenmesi konusunda firmalara teklif sunulacak. 40 bin liraya kadar da indirim sağlanacak. Bu teklif minibüsçülere sunulurken, onlardan haber bekleniyor. Şu ana kadar minibüsçülerden bu teklife yönelik net bir cevap gelmedi. Minibüsçü esnafı bu teklifi değerlendiriyor. Kimi araç sahipleri bu ağır yükün altından kalkamayacaklarını söylüyor. Kimisi de teklifi olumlu buluyor ve aracını yenilemek istediğini söylüyor.

Belediye Araç Alabilir

Net bir karar verilmesi durumunda Kırıkkale Belediyesi girişimde bulunacak ve araçlar yenilenecek. Böylece şehirde yolcu taşımacılığı minibüsçüler tarafından yeni araçlar ile yapılacak. Bunun olmaması durumunda ise belediye 14 veya 15 otobüs alarak yolcu taşımacılığını kendi araçları ile yapmaya başlayacak. Yolcu taşımacılığı konusunda böyle bir durum yaşanırken, önümüzdeki günlerde bu konunun netleşmesi bekleniyor. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli