Anahtar Kelimeler:

Kalp Krizine Yenik Düştü

Kalp Krizine Yenik Düştü

 Askeri birliğinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şehit Murat Akkoç, memleketi Kırıkkale’de düzenlenen cenaze töreni ile gözyaşları arasında toprağa verildi…

Cenaze Töreni Yapıldı

Siirt’in Eruh ilçesindeki askeri birliğinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Piyade Komando Er Murat Akkoç (21) memleketi olan Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt beldesinde toprağa verildi. Şehidin cenazesine AK Parti Kırıkkale Milletvekillerinden Ramazan Can, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, Balışeyh Kaymakamı ve Sulakyurt Kaymakam Vekili Tekin Erdemir, Kırıkkale Merkez Komutan Vekili Topçu Albay Binali Yeşiltepe, şehit yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Evin Tek Oğluydu

Güzelyurt beldesinde şehidin baba evi ve diğer evlere bayraklar asıldı. Şehidin naşı ambulansla Güzelyurt beldesindeki baba ocağına getirildi.  Şehidin yakınlarına gösterilmesi sırasında kız kardeşi Ayşe ve annesi Zarife ile diğer yakınları fenalık geçirdi. Bir grup kişi de şehidin naşı omuzlarda taşınırken bayraklar eşliğinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Balışeyh ilçe Kaymakam Tekin Erdemir, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek aileleri teskin etti. Baba Metin Akkoç, bir erkek evladının olduğunu ve onu da vatanına verdiğini söyledi.

Toprağa Verildi

İkindi namazının ardından beldedeki merkez camiye getirilen şehidin cenaze namazını,  Sulakyurt Müftüsü Tahsin Ekim kıldırdı. Şehit Akkoç, kılınan cenaze namazının ardından, beldedeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Burada şehidin babasına Kaymakam Tekin Erdemir ve askeri yetkililer tarafından bayrak ve şehidin fotoğrafı verildi. Şehidin, askeri birliğinde fenalaştığı, helikopterle Siirt’teki hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan müdahaleler neticesinde kurtarılamadığı belirtildi. 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı