Anahtar Kelimeler:

Terör Eleştirisi

Terör Eleştirisi

 Demokrat Parti Kırıkkale İl Başkanı Cengiz Uysal, terörle mücadele konusunda açıklamada bulundu ve daha etkin bir mücadele yöntemi seçilmesini önerdi…

Terör Açıklaması

Konuyla ilgili açıklama yapan Demokrat Parti İl Başkanı Cengiz Uysal, “AKP’nin ne olacağı belli olmayan anayasası için düğmeye basması ve yeni Kürt açılımı için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun el sıkışmasından sonra caniler yeniden harekete geçti. PKK adeta isteklerimizi yerine getirmezseniz Türkiye’yi yönetemezsiniz diyor. İktidar da muhalefet de PKK’ya cesaret veriyor. Verilen her taviz yeni istekleri getiriyor. Şuna bakın terörist grupları sınırın sıfır noktasındaki kamplardan gelmiş. Nerde önleyici tedbirler? Vatandaşın çocuğu canı kanı her şeyi bu kadar ucuza yok edilmemeli.

Vatan Ne İle Sağ Olur?

Kana susamış hainler ve arlanmaz yardakçıları, onları genç yaşta hayattan, ailesinden, bazılarını çocuklarından koparıp aldı. Hala da ülkemizin çeşitli yerlerinde çatışmalar oluyor. Siyasiler Suriye’ye demokrasi getirmeye çalışıyor. Kötü terzi kendi söküğünü dikemezmiş. Yahu arkadaş sen ne yapacaksın elin Suriyesini? Kendi ülkende adam geliyor senin askeri kışlanı basıyor, hani komutanları da hapse atılan 8 askerini şehit ediyor. E sonunda iki kelimeden bir cümle ‘vatan sağolsun’ vatan ne ile sağ olur?  Hür iradesiyle karar verebilen ordu komutası ve ona yürekten b ağlı askerleriyle olur. Teröre karşı mücadele ile ömrü geçen değerli komutanları hapse atılırsa bu orduya kim komuta edecek?

İyi Laftan Anlamazlar

Terör örgütü iyi laftan, haktan hukuktan anlamaz. Onları ancak kuvvetle yıldırabiliriz, Devlet hükümet bu teröristlere hak ettikleri cevabı veremezse, daha çok kan akabilir. Terörle müzakere değil mücadele edilmelidir. Yeni birtakım açılımlarla hainlere adeta taviz verenlere, Oslo’da PKK elebaşlarıyla pazarlığa oturanlara, Apo için ‘ev hapsi olabilir’ diyenlere, iktidarın lafına kanıp açılım peşinde koşanlara, önlem almayıp evlatlarımızı hainlerinin önüne atanlara, askerlerimizin vurucu gücünü dizginleyenlere, bu şehitler hakkını helal etmezler. Daha on gün evvel sayın Beşir Atalay ‘iyi şeyler oluyor, silah bırakmaya varan şeyler oluyor’ açıklamasında bulundu. Bu mu silah bırakmak? Gerçekleri, her şeyi bildiğiniz halde milletten saklamanın tek nedeni o gerçeklerin milletin aleyhine olduğudur. Bu gerçeği bu millet er geç fark edecektir.

Artarak Devam Ediyor

Bülent Arınç’ın (suikast mağduru) lafına bak: ‘Bu ne ilktir ne de son olacaktır. İş kontrol altındadır.’ Anlamak mümkün değil, böyle devlet adamlığı olmaz. İş nasıl kontrol altında oluyor? Şu lafın devlet adamına yakışır bir manası var mı? Bu manasız beyanların sonunda terör yine artarak devam ediyor. Bunun kontrol altında olması işin neresindedir. Ordumuz nerede? Niçin girmiyor Kuzey Irak’a? Terör yuvalarını neden vurmuyor? PKK sınırı geçiyor da ordumuz neden geçmiyor? Yoksa izin mi verilmiyor? Ordunun oraya girmesi para babalarının işine mi gelmiyor? Sınır ötesi operasyona engel olanlara Allah akıl fikir versin demekten başka ne yapabiliriz?” Demokrat Parti olarak güçlü millet, güçlü devlet, ancak güçlü bir orduyla olur, gerisi boş laftır, diyoruz.” 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu