Anahtar Kelimeler:

Birlik Yola Çıkıyor

Birlik Yola Çıkıyor

 Başkanlığını Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yaptığı Güç Birliği heyetinin gündemi bir hayli yoğun, Birik bugünden itibaren Kırıkkale’yi tanıtmaya yönelik ziyaretlerine başlıyor.

Gündem Toplantısı

Valilik’te dün Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında birliğin yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya TSO Başkanı Cemalettin Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Saygılı, MÜSİAD Başkanı Haşim Baloğlu, TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Bilim Sanayi İl Müdürü Vural Örsdemir ve OSB Başkanı Nurettin Aydın katıldı. Toplantıda birliğin gündemindeki maddeler anlatıldı ve bu maddeler üzerinde görüşmeler yapıldı.

 

Tanıtım Kitabı Hazır

Birliğin Kırıkkale’yi tanıtmaya yönelik “Yatırım İçin Neden Kırıkkale?” isimli kitabı ve CD’inin hazırlanmakta olduğu bildirildi. Kırıkkale için gerçekleştirilecek olan ziyaretlerde bu kitap ve CD’ler dağıtılacak. Birlik yönetimi bugünden itibaren de ziyaretlerine başlayacak. Bugün Ankara Ticaret Odası ziyaret edilecek. 6 Temmuz tarihinde Ankara Sanayi Odası ziyareti olacak. 12 Temmuz tarihinde ise TÜSKON, MÜSİAD ve İTO ziyaretleri olacak.

Avantajlarımız Büyük

Birlik toplantısında bu ziyaretler ve birliğin gündemi konusunda açıklama yapılarak, “Bu toplantıların ve ziyaretlerin amacı Kırıkkale’yi tanıtmak ve buraya yatırımcı çekmektir. Özellikle Keskin Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı çekmeye çalışılıyor. Kırıkkale teşvik kapsamında. Çevremizdeki iller ile bazı koşullarımız aynı. Ama bizim daha büyük avantajlarımız var. Bunların başında alt yapısı hazır olan yatırım yerleri ve ulaşım geliyor. Kırıkkale bir kavşak noktasında olduğu için bu özellik yatırımcılar için büyük avantaj teşkil ediyor” denildi.

Mke Programı

Birliğin yatırımcıyı ziyaretinde Kırıkkale’nin sahip olduğu özellik ve avantajlarının anlatılacağı vurgulandı. Kitap ve CD’den de her ziyarette ziyaret edilen yere verilecek. Bu arada birliğin yeni gündemleri de var. Bunlardan birisi TSO ve Savunma Sanayi işbirliğindeki bir toplantı. İki ayrı kurum tarafından nerede yapılacağı sonradan kararlaştırılacak olan toplantı ile MKE’nin savunma sanayine yaptırdığı üretimler ve bunları yapan firmalar Kırıkkale veya Ankara’da buluşacak.

Ramazan’daki Program

Bir araya gelen firmalar ve ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve karşılıklı görüşmesi gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde toplantının nerede ve ne zaman yapılacağı karara bağlanacak. Bir diğer önemli konu ise Ramazan ayında gerçekleştirilmesi düşünülen toplantı. SMMMO ve TSO tarafından Ramazan içinde organize edilecek olan toplantıda Kırıkkale dışında bulunan Kırıkkaleli iş adamları bir araya getirilecek. Toplantı Kırıkkale’de gerçekleştirilecek ve iş adamlarından Kırıkkale’ye yatırım yapmaları istenecek.

Üniversite Programı

Birliğin belirlediği bir başka önemli konu ise Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale iş birliği. Üniversite ve şehir kaynaşmasına yönelik olarak önümüzdeki Eylül ayında toplantı yapılması planlanıyor. Bu toplantı ile de Kırıkkale’de eksikliği hissedilen bu kaynaşmasının sağlanmasına yönelik adımlar atılacak. 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli