Anahtar Kelimeler:

Sular Çekildi Okul Gözüktü

Sular Çekildi Okul Gözüktü

 Kırıkkale sınırları içerisinde bulunan Kapulukaya barajında tutulan sulardan dolayı Karaahmetli’de sular çekildi. Zamanında suların altında kalan okul ise gün yüzüne çıktı.

Kalıntılar Ortaya Çıktı

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Karahametli baraj gölü sularının azalması nedeni ile eski köy kalıntıları ortaya çıktı. Şimdi balıkların su kıyılarındaki yosun ve otların altlarına bıraktıkları larvaları olduğu gibi su yüzünde kalmaya başladı. Dolayısı ile balıkların ciddi bir tehdit altında olduğu ve farkında olmadan katliam gibi uygulamalar göz önüne çıkabilir.

Yaz Ayında Böyle Oluyor

20 yıl öncesinde de aynı durumun yaşandığı ifade ediliyor. Baraj göl yatağında kalan eski Karaahmetli köy kalıntıları gibi camisi köy odası ve İlkokulu da sular altında kalmıştı. İki sene önce göl uzantısındaki Çeşnigir tarihi köprü resterosyonu için tutulan su şimdi yine farklı sebeplerden dolayı tutulunca ilk önce eski köyün kalıntıları ortaya çıktı. İnsanların merakla beklediği okul, artık turistik tesis gibi oldu. Yaz aylarında ortaya çıkan okulun kış aylarında sular yükselmesi ile kaybolduğu belirtiliyor. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli