Anahtar Kelimeler:

Nikâh Sayısı…

Nikâh Sayısı…

 Kırıkkale`de 2012 yılının ilk beş aylık döneminde toplam 718 çift nikah masasına oturarak dünya evine girdi.

 

Nikâh Raporu

Kırıkkale`de 2012 yılının ilk beş aylık döneminde toplam 718 çift nikah masasına oturarak dünya evine girdi. Kırıkkale Belediyesi Evlendirme Dairesi`nden alınan bilgilere göre, 2012 yılında 1 Ocak-1 Haziran tarihleri arasında 914 kişinin evlenmek için başvuruda bulunduğu ve talepleri uygun görülen toplam 718 çiftin resmi nikahın kıyıldığını öğrenildi. Evlenecek çiftlere nikah işlemlerini geciktirmemeleri konusunda hatırlatmada bulunan Kırıkkale Belediyesi Evlendirme Memuru Osman Tonga, "Nikah işlemlerinizi Ramazan ayına bırakmayın. Ramazan ayında müracaatların fazla olması nedeniyle çiftlerimiz sıra beklemek zorunda kalıyor" dedi.

Evlilik İşlemleri

Tonga, evlenmek isteyenlerin, evlenme talebine dair müracaatlarını kabul ederek, mevzuatın öngördüğü şekilde evlenme dosyalarını mümkün olan en kısa sürede hazırlanarak evlenme akdinin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Yığılma Yaşanıyor

Nikah işlemlerinde kayıt ve diğer yazışmaların bilgisayar ortamında yapıldığını, gerekli tüm evrakların getirilmesinin ardından en kısa sürede nikah merasimine randevu verildiğini kaydeden Tonga, "Nikah dairesi çalışanları, nikah işlemlerinin son ana bırakmamak için mesai dışında da çalışmalarına devam ediyor. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında nikah yığılmaları yaşanıyor" dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı