Anahtar Kelimeler:

İlgi İle İzlediler

İlgi İle İzlediler

 Kent Konseyi ve Hasret Derneği tarafından II. Abdulhamid’in hayatı konulu ‘Eskitilmiş Kılıç’ isimli tiyatro gösterisi gerçekleşti. Kültür Merkezi’nde sahnelenen gösteriye, tiyatro severler tarafından büyük ilgi gösterildi.

Tiyatro Severlerden Tam Not Aldı

Kırıkkale Kent Konseyi ve Kırıkkale Hasret Derneği tarafından II. Abdulhamid’in hayatı konulu ‘Eskitilmiş Kılıç’ isimli tiyatro gösterisi Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Tiyatro severler için ücretsiz olarak sahnelenen oyuna II. Abdulhamid’in torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun yanı sıra Vali yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gösteri, tiyatro severlerden tam not aldı.

Plaket Verildi

Sahnelenen oyunun sonunda Belediye Başkanı Veli Korkmaz, II. Abdülhamidin torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve oyunun yazarı Mehmet Akif Ekşi’ye plaket verdi. Günün anlam ve önemini belirtmek için programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Korkmaz, “1876 ve 1909 dönemi çok konuşulan ve çok önemli bir dönemdir. Oyunun yazarı Ekşi, oyunu en iyi şekilde yorumlamış. Abdülhamid’i anlamak değil, anlamaya çalışmak geleceğe daha güvenli bakmanın ön şartıdır” dedi. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli