Anahtar Kelimeler:

Emeklilere Özel Kutlama

Emeklilere Özel Kutlama

 30 Haziran Emekliler Günü münasebetiyle Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale İşçi Emeklileri Derneği tarafından Hüseyin Kahya Parkında bir program düzenlendi.

 

Yoğun Katılım Oldu

Düzenlenen Programa Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İşçi Emiklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, İl Müftüsü Bekir Gerek’in yanı sıra birçok emekli vatandaş katıldı. Programda ilk konuşmayı işçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin yaptı. Keskin yaptığı konuşmada, emeklinin bacasız bir fabrika olduğunu söyledi.

 

Atalay’a Teşekkür

Şuan Kırıkkale’de 42 bin 313 emekli olduğunu söyleyen Keskin, “Emeklilerimizin çoğu yeni bir iş yapmaktadır. Emeklilikten kazandığı para ile evini geçindirememektedir. Biz emekliler olarak saygı ve sevgi bekliyoruz. İntibak yasası için çok uğraştık. Bununla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir dosya sunduk. Bu konuyla alakalı olarak Sayın Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay’a da, Oğuz Kağan Köksal’a da dosyamızı sunduk. Konuyla bizzat ilgileneceklerini söylediler ve ilgilendiler. Onlara buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

17 Bin Kişi Yararlandı

Keskin’in konuşmasının ardından Belediye Başkanı Veli Korkmaz’da bir konuşma yaptı. Korkmaz yaptığı konuşmada Emekliler cemiyetinin bir istişare mekanizması olduğunu söyleyerek, intibak yasasından Kırıkkale’de bir çok kişinin yararlandığını kaydetti. Korkmaz, “Başkan Yardımcımız Beşir Atalay’da konuyla yakından ilgilenen kişidir. Başbakanımız da ilgilenmiştir. Bu sayede Kırıkkale’de 17 bin kişi intibak yasasından faydalanmıştır” ifadesinde bulundu.

 

Emeklilerin Büyük Emeği Vardır

Türkiye’nin geldiği nokta yadsınamaz diyen Korkmaz, “Bir atasözü vardır. Herkesin yorulduğu yere han yapılmaz. Her şey sevgi saygı çerçevesinde çözülür. Kırıkkale’de önemli sıkıntıları çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Toplumda birlikteliği sağladık” dedi. Programda bir konuşmada Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada, “Ülkemizin bu hale gelmesinde emeklilerin büyük emeği vardır. Ülkenin gelişmesine katkıda bulunan emeklilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Düzenlenen programda ustalar topluluğu da konser verdi. Yarıca Murtaza Demirtaş isimde bir emekli ise emeklileri anlatan bir şiir okudu. Programda konser sonrasında son buldu. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli