Anahtar Kelimeler:

Elektrik üretim ihalesi Belediye'de yapıldı

Elektrik üretim ihalesi  Belediye

 Kırıkkale Belediyesi’nde Katı Atık Birliği çöp depolama tesisinde elektrik üretimi için açılan ihale yapıldı. İhaleyi Zarif Enerji kazanırken, ihale ve tesisten elektrik üretimi konusunda açıklama yapıldı…

İhale açıklaması

Belediyeden ihale konusunda şu açıklama yapıldı: Kırıkkale Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği Başkanlığı tarafından, katı atık düzenli depolama sahasında oluşan metan gazından elektrik üretilmesi ve düzenli depolama sahasının kullanım ömrünü uzatmak amacıyla gazlaştırılabilecek atıkların ayrıştırılarak uygun gazlaştırma sistemlerinde bertaraf edilmesi işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre yap-işlet yöntemi ile 10 yıllığına tesis işletmecilik hakkı ihalesi 05.07.2012 tarihinde saat11:00’da Birlik Müdürlüğü’nde yapılmıştır.

Zarif enerji aldı

İhaleye bir katılımcı iştirak etmiş olup ihaleye katılan Zarif Enerji ve Elektrik Üretim Tekstil Sanayi ve Ticaret LTd. Şti. ihale sonucunda, elektrik üretimi ve katı atık sahasındaki organik atıkların değerlendirilmesi ile oluşacak diğer gelirlerden elde edeceği brüt gelirler üzerinden Birliğe yetki bedeli karşılığı KDV hariç % 10 oranında pay verecektir.

Her ay bedel ödeyecek

Yüklenici firma işletmeye başladığı tarihten itibaren katı atık kullanım bedeli olarak her ay 2.000,00 TL ödeyecektir. Katı Atık kullanım bedelinin haricinde, ayrıca ihale sonucunda katılımcı firmanın elektrik üretimi ve diğer tüm brüt gelirlerinden birliğe ödeyeceği pay yapılan açık artırma sonucunda KDV hariç % 10 olarak belirlenmiştir.

Entegre tesis olacak

İhale komisyonu tarafından ihale sonucu değerlendirildikten sonra alınan ihale kararı birlik başkanının onayına sunulacaktır. Elektrik üretimi ve gazlaştırma sistemlerinin yapılması, Kırıkkale için çok önemli bir yatırımdır. Birliğimiz tarafından 2012 yılı içerisinde yapılacak ihalelerle düzenli depolama tesisi tam bir entegre tesis haline gelecektir.

Faydaları nelerdir?

Tesiste üretilecek gazın faydaları şunlardır: “Sera gazı emisyonlarını azaltır. Kötü kokuyu ve kendinden tutuşmayı engeller. Enerji üretimi ile ek gelir sağlar. Patlama ve yangınların oluşumu engellenir. Bu tür tesislerin ülkeye getirdiği ikinci bir avantaj da Kyoto Protokolü çerçevesinde, ortaya çıkan karbon emisyonu karşılığı `karbon kredisi` kazanılmasıdır.” Haber Merkezi



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu