Anahtar Kelimeler:

Obezite Uyarısı

Obezite Uyarısı

 İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Öncel`in çağımızın hastalığı olarak ilan edilen “Obezite” hastalığına karşı alınması gereken tedbirler ve Sağlıklı yaşamın altın kuralları hakkında şu açıklamalarda bulundu.

Sizde Spora Yönelin

“İnsanoğlu yaradılış itibariyle zaman geçtikçe bir çok yenilikçiliği çağın gerektirdiği akımda bulmak icat etmek yaratıcılığı ve zekasını kullanarak yapılan kullanılan hizmete kaliteyi ekleyerek verim alarak hayatın akış seyrini daha da kolay hale getirmeye çalışmaktadır. Sağlıklı yaşam için en güzel olan spor ve aktiviteli hareketli şeyler yaparak hem vücudun hem de çalışan organların sıhhatli olması için spor en önemli şeydir. Sporu tek bir şeyle ifade edemeyiz her yönde her aşamada spor yapabilmek en önemli olan şeydir. Branşlara ayrılmış olması insana birçok yönde hoşlanabileceği aktivitede spor yapma olanağı sağlamaktadır. Hayatı dolu ve genç yaşayabilmek için sizde spora yönelin”

Sağlıklı Yaşam İçin Spor

“Hani tüm doktorlar derler ya sigara içmeyeceksin yemeklerde fazla kalorisi yüksek yağlı proteini çok aşırı olan hamur tatlı v.b. gibi gıdaları almayacaksınız diye tenkit ederler. İşte bunun sebebi sağlıksız yaşam olmasıdır. Bunun için bu sözleri sık sık duymaktayız. İşte tek anahtar kelime sağlıklı yaşam için spor. Evet sporun 10 dakika yapılması bile 1 gün geç yaşlanmaya neden olabilir. Unutmayın en iyi ve huzurlu yaşamak için hayatımızdan Sporu ihmal etmeyin. Elinizi 10 dakika sağ veya sola hareket ettirmek bile yaşadığımız bu zamanda bir spor anlamına gelmektedir. Kısacası aslında hayatımızın içinde spor var olan ama bizim gözlemleyemediğimiz bir konudur”

Televizyon İzlerken Ütü Yapın

“Sağlıklı yaşamın en önemli unsur her fırsatta aktivitede bulunmaktır. Bununla birlikte sağlıklı ve doğru beslenmek çok ama çok önemlidir. Sağlıklı yaşam için hareketsiz yaşamdan uzaklaşmayı ve hareketli aktivitelere yönelmeyi tavsiye ediyoruz. Telefonla konuşurken ayakta durun. Televizyon izlerken ütü yapın. Aracınızı süpermarketin otoparkının en uzak köşesine park edin mesela, basit fiziksel aktivitelerle kalp hastalığı, inme diye tabir edilen felç hastalığı, diyabet ve osteoporoz gibi ciddi sağlık sorunlarının gelişme riskinin azalacağı muhakkaktır.” 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı