Anahtar Kelimeler:

ÇETE ÇÖKERTİLDİ!

ÇETE ÇÖKERTİLDİ!

 Aralarında Kırıkkale7nin de olduğu 6 ilde hırsızlık yapıp, çaldıkları eşyaların parasıyla Fethiye`ye tatile giden hırsızlık çetesi, Kocaeli polisinin düzenlediği operasyonla çökertildi.

YAKALANDILAR

6 ilde hırsızlık yapıp, çaldıkları eşyaların parasıyla Fethiye`ye tatile giden hırsızlık çetesi, Kocaeli polisinin düzenlediği operasyonla çökertildi. Alınan bilgiye göre, çete lideri Yaşar K. (31), çete üyeleri Sinan D. (34), Mehmet S. (20) ve Serdar T. (35), İstanbul Kartal`dan kiraladıkları otomobillerle çeşitli illerde hırsızlık yaptı. Kocaeli, İstanbul, Zonguldak, Kırıkkale, Antalya ve Muğla`da kiraladıkları otomobillerle yaklaşık 22 hırsızlık olayına karışan zanlılar, arka arkaya gelen hırsızlık şikayetleri üzerine polis tarafından takibe alındı.

ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Zanlıları takibe alan Kocaeli polisi, şahısların çaldıkları eşyaların paralarıyla Muğla`nın Fethiye ilçesinde bir yandan tatil yaptıklarını bir yandan da hırsızlık yapmaya devam ettiklerini tespit etti. Bunun üzerine operasyon başlatan polis, çete lideri Yaşar K. ve Serdar T.`yi Fethiye`deki lüks bir otelde yakalayarak gözaltına aldı. Çete lideri Yaşar K.`nın hırsızlıktan kazandıkları paralarla yaptığı tatilin fotoğraflarını Facebook`ta paylaştığı öğrenilirken, Mehmet S. ve Sinan D.`nin ise İstanbul Kartal`daki bir adreste yakalanarak gözaltına alındıkları öğrenildi.

HIRSIZLIK YAPMIŞLAR

Hırsızlık yaptıkları evlere balkonlardan giren zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 100 bin dolar değerinde bir kol saati, 2 adet pahalı cep telefonu, 5 adet laptop bilgisayar, 35 bin TL değerinde ziynet eşyası ve 5 adet fotoğraf makinesi ele geçirildi. Çalıntı eşyaların değerinin yaklaşık 300 bin TL olduğu öğrenilirken, zanlılardan Sinan D.`nin 63, Yaşar K.`nın 49, Mehmet S.`nin 35 ve Serdar T.`nin ise hırsızlık ve benzeri suçlardan 32 sabıkası olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli