Anahtar Kelimeler:

Kapa Kapı Dolaşıyorlar

Kapa Kapı Dolaşıyorlar

 Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale’ye yatırımcı çekmek için Kırıkkale Güçbürliği Platformun da yer alan heyetle birlikte İstanbul’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Atalay, MÜSİAD, İTO ve TUSKON’a giderek Kırıkkale’ye yatırımcı istedi.

Geniş Katılım

Atalay, İstanbul’a yatırım yapmaktan’sa Kırıkkale’ye yatırım yapmanın yüzde 40 daha az maliyetli olduğunu belirtti. Temmuz ayının sıcaktan kavurduğu şu günlerde Kırıkkale, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında ki güçbirliği heyetiyle birlikte yatırımcı avına devam ediyor. Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Müsiad Kırıkkale Şube Başkanı Namık Haşim Baloğlu, AGİAD Başkanı Musa Aksoy, İl genel Meclis Başkanı Mehmet Saygılı Ticaretin kalbinin attığı İstanbul’da yatırımcıların kapılarını çaldılar.

Türkiye’de Bir İlk

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kırıkkale güç birliğini oluşturan heyet sabah erken saatlerde MÜSİAD’ı ziyaret etti. Başkan Nail Olpak ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kırıkkale heyeti yaklaşık 50 kişilik bir yatırımcıya Kırıkkale’yi tanıttı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MÜSİAD’ta yaptığı konuşmasında, Türkiye’de ilk defa bir üniversite bünyesinde savunma sanayisi bölümü açıldığını belirterek bunun Kırıkkale Üniversitesinde açıldığını Kırıkkale’yi savunma merkezi haline getirmek istediklerini ifade etti.

Kırıkkale’ye İstiyoruz

Atalay, “Kırıkkale’de TÜBİTAK’ın, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın, Makine Kimya Endüstri Kurumu ve üniversitenin de dahil olduğu bu konudaki araştırma ortamını geliştirmeye dönük çalışmalarımız olacak. Silah sanayisine dönük yan sanayi kuruluşları ülkemizde mevcut. Bu kuruluşların üretiminin bir kısmını Kırıkkale’de yapsın istiyoruz.” dedi.

Üyelere Duyurulmalı

MÜSİAD’tan beklentilerini de dile getiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay “ Siz büyük bir platformsunuz, bu bilgileri çevrenize taşırsanız, yayın organlarınızda Kırıkkale’nin yatırımda ne kadar avantajlı olduğunu işlerseniz, işgücü bakımından avantajlarını duyurursanız, Türkiye’de ki MÜSİAD üyesi yatırımcıları haberdar ederseniz bizi çok mutlu etmiş olursunuz” şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yatırımcıların kendiside dahil olmak üzere bütün il yöneticilerinin emrinde olduğunu dile getirirken, Kırıkkale’de ki yatırım bölgeleri hakkında bilgi almak için, tek adımda yatırım ofislerini ziyaret etmelerini istedi. Atalay, Tek adımda yatırım bürosunun İstanbul’da dahi olmadığını iddia ettiğini de sözlerine ekledi.

Teşvik Kararnamesi

Başbakan Yadımcısı Beşir Atalay, “Yeni Teşvik Kararnamesi eskisi gibi tek tip bölgesel teşvik kararnamesi değil, sektörel teşviki kapsıyor.” dedi. Atalay, kararname hazırlanırken iş hayatından önemli yatırımcıların görüşlerinin alındığını söyledi. Yeni Teşvik Kararnamesi’ne değinin Atalay, “Yeni Teşvik Kararnamesini hazırlarken MÜSİAD dahil iş hayatımızın önemli yatırımcılarının görüşlerini aldık. Eskisi gibi tek tip bölgesel teşvik kararnamesi değil, sektörel teşviki kapsıyor.” diye konuştu.

Kırıkkale’ye Çağırın

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay ve Kırıkkale güçbirliği heyeti MÜSİAD’ın ardından İstanbul Ticaret Odası’nın aylık Meclis toplantısına katıldı. Toplantıda İTO Başkanı Kırıkkaleli hemşerimiz Murat Yalçıntaş ile Meclis Başkanı İbrahim Çağlar’a hitaben, “Ajandanızı alın şöyle bir karıştırın. Büyük yatırımcıların yatımlarının bir bölümünü Kırıkkale’ye yapmasını sağlayın.” dedi. Atalay Murat Yalçıntaş ile ayrıca özel bir toplantı yaparak Kırıkkale’ye gelebilecek yatırımcılar üzerinde görüşmeler yapacaklarını da kaydetti.

Üyelerinize Anlatın

Beşir Atalay ve beraberinde ki Kırıkkale heyeti İTO’da ki toplantının ardından, TUSKOM’a geçti. Başkan Rızanur Meral ve yönetim kurulu heyeti tarafından karşılanan Atalay, TUSKOM’un Türkiye genelinde üyeleri bulunan büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, Kırıkkale’nin yatırımda ki avantajlarının böylesine büyük bir kuruluşun üyelerine anlatılmasını istedi. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu