Anahtar Kelimeler:

Sürücülere Uyarı Yapıldı

Sürücülere Uyarı Yapıldı

 Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Ramazan öncesinde uygulama yaptı ve sürücüleri uyardı…

Trafik Uyarısı

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte kentten transit geçiş yapan araçların sayısının artış göstererek günlük ortalama 30-35 bine ulaştığını söyledi. Tezol, Kırıkkale-Kayseri karayolunda düzenlediği basın toplantısında, kentin coğrafi konumu nedeniyle 43 ile giden yolların bağlantı noktasında bulunduğunu belirterek, yoğun bir trafik akımının mevcut olduğunu kaydetti. 2011 yılı Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü sayımlarına göre Kırıkkale`den günlük ortalama 26 bin civarında aracın transit geçiş yaptığını ifade eden Tezol, şöyle konuştu:

Sıcak Çok Önemli

"Bu araçların yaklaşık 13 bini Kayseri, 13 bini ise Samsun istikametine gitmektedir. Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte ilimizden transit geçiş yapan araçların sayısı artış göstererek günlük ortalama 30-35 bine ulaştı. Son zamanlarda kentte meydana gelen trafik kazalarının önemli bir kısmının, yoldan çıkma ve devrilme ya da önünde seyreden veya duran bir araca çarpma şeklinde olduğu görülmektedir. Bu tür kazaların nedenlerine baktığımızda, aşırı hız, uykusuzluk, yorgun olarak araç kullanma ve dinlenme sürelerine uymama, tatil sezonu olması nedeniyle trafikte seyreden araç sayısının artması, hız körlüğü ve sıcaktan kaynaklandığı anlaşılmaktadır."

Hızınızı Azaltın

"Trafik kazalarında hız bir numaralı katildir" diyen Tezol, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlarımızın yollarda can vermesine artık yüreğimiz dayanmıyor. Sürücülerin hız kurallarına uymamaları sonucunda meydana gelen trafik kazalarını azaltmak için radarla hız denetimlerine ağırlık veriyoruz. Amacımız, ceza yazmak değil, hızı azaltarak vatandaşlarımızı korumaktır. Trafikte seyreden tüm araç sürücülerinin sıcaklıkların iyice arttığı bu günlerde uzmanların önerilerine daha çok uymalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü sıcak, insanda fiziksel ve ruhsal dengenin bozulması sonucu algılamanın güçleşmesine neden olmaktadır.

Cep Telefonu Uyarısı

Aşırı sıcakların kazaları da artırdığı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Araç sürücüleri, bol bol su içmeli, hafif yağsız ve bol sulu yiyecekler tüketmeli, açık renkli ve pamuklu giysiler giymeli, yorgun, uykusuz, araç kullanmamalı, uzun yolda sık sık mola vermeli hem aracını hem kendisini dinlendirmeli, en önemlisi de kesinlikle hız yapmamalı, emniyet kemerini mutlaka takmalı, araç kullanırken kesinlikle cep telefonu ile konuşmamalı hatta yolculuğun son iki saatinde cep telefonunu kapatmalıdır."



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu