Anahtar Kelimeler:

Eğitim Başarısı Sürüyor

Eğitim Başarısı Sürüyor

 Kırıkkale ili 2012 LYS sınavlarındaki MF puan türüne göre başarı sırası Türkiye sıralamasında 6. olarak açıklandı. Bu durum Kırıkkale’de büyük sevinç yaratırken, Ankara’yı sollayan Kırıkkale’nin yeni hedefinin ilk üç olacağı ifade edildi.

Önemli Gelişme

Kırıkkale eğitimde başarısını yükseltmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında Kırıkkale ilk 27 ilin arasında yer alıyordu. Daha sonra bu başarı çıtası her geçen gün artarak, bu yılın en başarılı 6 İl’in arasına girdik. MF puanına göre en başarılı iller sıralamasında Kilis birinci olurken, Bartın ikinci ve Karabük ise üçüncü oldu. Kırşehir dördüncü, Gümüşhane beşinci, Kırıkkale altıncı, İzmir yedinci, Ankara sekizinci, Aydın dokuzuncu ve Uşak onuncu sırada yer aldı.

Çalışınca Oluyormuş

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Bu başarının her geçen devam edeceğini belirterek, “Durmak yok çalışmaya devam” dedi. Vali Güner bundan sonraki hedeflerinin ilk 3 olduğunu kaydederek, Kırıkkale’nin bu başarı çıtasını yükselteceğine 27’nci sırada iken kimse inanmıyordu. Ama şimdi bakıyoruz ki çalışınca oluyormuş” dedi. Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur ise, bu başarının herkesin başarısı olduğunu işaret ederek, tercih danışmanlık hizmetinin oluşturulduğunu belirtti. 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı