Anahtar Kelimeler:

Otomobille Geziyor

Otomobille Geziyor

 Kırıkkale`de Ramazan ayının simgelerinden olan davulcular, vatandaşları sahura kaldırmak için ilginç yöntemler deniyor.

Otomobilin Bagajında

Kırıkkale`de Ramazan ayının simgelerinden olan davulcular, vatandaşları sahura kaldırmak için ilginç yöntemler deniyor. Otomobilin bagajına girerek davul çalan Ramazan davulcuları, bu yöntemle hem daha kısa sürede mahalleyi dolaşabildiklerini hem de daha az yorulduklarını söyledi. Osmanlılardan bugüne gelen bir gelenek olan Ramazan davulcuları, çalar saatlerin yaygınlaştığı bir dönemde yaptıkları görevle vatandaşlara nostalji yaşatıyor.

Sahura Kaldırıyor

Kırıkkale`de bindiği otomobilin bagajında sorumlu olduğu mahalleyi dolaşarak davul çalan Ramazan davulcusu, okuduğu manilerle vatandaşları sahura uyandırıyor. Denedikleri yeni yöntemlerle ilgileri üzerlerine çekmek isteyen davulcular, "Her yıl bu yöntemi kullanıyoruz. Daha hızlı ve daha çok tur atarak vatandaşları uyandırıyoruz. Hem de daha az yoruluyoruz." ifadelerini kullandı.

Aman Kazanmak İçin

Zamandan kazanmak için böyle bir yöntem belirlediklerini dile getiren davulcular, "Bizler de vatandaşların isteklerini kırmamak açısından evlerinin önünde birkaç dakika durarak isteklerini çalıyoruz. Bu da bizi memnun ediyor. Hoş bir Ramazan geçiriyoruz. Bir daha ki Ramazanda daha iyisi olacağını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu. 



  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı