Anahtar Kelimeler:

Soruşturma Sürüyor

Soruşturma Sürüyor

 İstanbul`da bir otel odasında ölü bulunan Avukat Serkan Sönmez`in ölümü ile ilgili sır perdesi aralanamadı. Olayla ilgili araştırma devam ediyor

Cinayete Kurban Gitti

İstanbul`da bir otel odasında ölü bulunan Avukat Serkan Sönmez `in eşi, "Arabası, çantası ve cüzdanı kayıp. Cinayete kurban kurban gitti" derken, konuyla ilgili araştırmanın devam ettiği bildiriliyor. Polis olayı çok yönlü araştırıyor. Olasılıklar üzerinde duruluyor ve iki kişinin arandığı bildiriliyor. Savcılık kayıtlarına `şüpheli ölüm` olarak geçen olayda polis, Sönmez `in cep telefon kayıtlarının da incelendiğini, odadan ayrılan 2 kişinin arandığını ifade etti.

Takipçisi Olacağız

Sönmez’in cenazesi önceki gün toprağa verildi. Cenazede eşinin ölümü hakkında konuşmayan Kırıkkale Barosu`na kayıtlı avukat Figen Sönmez ise gözyaşı döktü. Cenaze, Kırıkkale`nin Çarşı Camii`nde öğle namazının ardından Yuva Mahallesi Mezarlığı`nda toprağa verildi. Kırıkkale Barosu Başkanı Ayhan Yılmaz, Sönmez`in ölümüyle ilgili, "Kırıkkale Barosu Başkanı olarak meslektaşımız Serkan Sönmez`in öldürüldüğünü düşünüyoruz. Şu anda Savcının tahkikatı var. Adli tıp raporunu bekliyoruz. Olayın takipçisi olacağız" dedi.

Dava İçin Gitmiş

47 yaşında, evli ve iki kız çocuk babası Serkan Sönmez`in ölümü, memleketi Kırıkkale`de ve hukuk camiasında büyük üzüntü ve şaşkınlık yarattı. Kırıkkale`de de bürosu bulunan Sönmez, daha çok iş ve sendika davalarına bakıyordu. 2002`deki milletvekilliği genel seçimlerinde Ak Parti`den Kırıkkale milletvekilliği için aday adayı olan Sönmez`in İstanbul`a bir dava için gittiği belirtildi. 

İyi Bir İnsandı

Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Erol Aras da, Avukat Serkan Sönmez`in arabası, çantası ve cüzdanının kayıp olduğunu belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı: "Bize ulaşan bilgi ve bulgular ışığında arkadaşımızın cinayete kurban gittiğini düşünüyoruz. Eşi Figen hanım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile bu yönde temasa geçmemizi istedi. Savcılıkla derhal temasa geçeceğiz. Arkadaşımız hepimizin tanıdığı, sevgi ve saygı duyduğu başarılı, İslam bilgisi derin, ahlaklı, iyi bir insandı. Medyada olayla ilgili yazılanları da son derece çirkin buluyoruz. Bunlar eşini ve ailesini çok üzdü."

Ölümüne Üzüldük

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da soruşturmanın İstanbul`da sürdüğüne dikkat çekerek, "Çok saygıdeğer bir meslektaşımızdı. Ölümüne çok üzüldük; acımız var. Otopsi sair işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. İstanbul Barosu`nu aradık; buradan destek vermeye çalıştık" dedi.

Üzücü İddialar

Bu arada soruşturmanın seyrini değiştireceği iddia edilen gelişmeler de yaşanıyor. Otel odasına girdiği söylenen bir kişinin ifadeleri basına yansıdı. Masör olduğu öne sürülen kişinin ifadesine göre soruşturma devam ediyor. Henüz doğruluğu tesbit ettirilemeyen o kişinin iddialarına göre otel odasında hoş olmayan olaylar yaşandığı ileri sürülüyor. Ancak bu konuda net bir ifade bulunmuyor. Bu tür iddiaların Sönmez’in ailesi ve yakınlarını üzdüğü bildiriliyor. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu