Anahtar Kelimeler:

Domuzlar Zarar Veriyor

Domuzlar Zarar Veriyor

 Kırıkkale`de açlık çeken domuz sürüleri ekili alanlara zarar veriyor.

Önemli Bir Sorun

Kırıkkale`de açlık çeken domuz sürüleri ekili alanlara zarar veriyor. Bu durumun önüne geçemeyen köylüler, ellerinde tüfeklerle nöbet tutmaya başladı. Kırıkkale`nin Bahşılı İlçesi Çamlıca Köyü Çamlık Mevkiinde 20 dönüm tarlaya ektiği buğdaylara birkaç haftadır zarar veren domuz sürüsüne karşı Cumhur Taş isimli çiftçi de nöbet tutmaya başladı. Tarlasında çalışırken tekrar gelen domuz sürüsünü korkutmak isteyen çiftçi havaya tüfeğiyle ateş etti. Bu sırada korkup kaçan domuzlardan biri çiftçiye saldırdı. Kendini korumak için ateş eden çiftçi domuzu öldürerek etkisiz hale getirdi.

4 Ton Sıktı!

Domuzların ekili alanlara zarar verdiği için yetkililere müracaat ettiğini belirten çiftçi Taş, hiçbir çalışmanın yapılmadığını domuzların artık ekili alanlarda yatıp kalktığını söyledi. Domuzların verdiği zararla 20 ton buğday yerine 4 ton buğdaya aldığını belirten Taş söyle konuştu: " Domuzların yüzünden gece gündüz demeden buğday tarlasında yatmaya başladım. Buğdayları topladığımız alanda gece yarısı yine domuz gördük 15 metre yakınımıza kadar gelmişlerdi.

Zarar Büyük

Buğdayları dağıtmaya ve yemeğe başladılar, sürü olarak geldiler. Önce havaya ateş açtım. Baktım birisi bana saldırıyor kendimi korumak için ateş açtım. Açtığım ateş sonucunda domuz öldü. Artık kendi ürünümüzü kendimiz koruyacağız. 20 ton buğday aldığım tarladan 4 ton alınırsa çiftçi ne yapsın. Çok zor durumdayız. Yetkililerden de zararlarımıza karşı yardım bekliyoruz. Bu domuzlardan bizim kurtuluşumuz yok, yardım etsinler. Köy arazimizin ormanlık alana sınır olması bizi zor durumda bırakıyor. Her sene mahsullerimize zarar veriyorlar".



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı