Anahtar Kelimeler:

SİNEK KÂBUSU!

SİNEK KÂBUSU!

 Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesinde yaşayan vatandaşlar ve tatilciler karasinek kâbusu yaşıyor.

İLÇEDE SIKINTI

Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesinde yaşayan vatandaşlar ve tatilciler karasinek kâbusu yaşıyor. Belediye ilçede sineklere karşı mücadele başlattı. Hayvancılığın sıklıkla yapıldığı Kırıkkale`ye bağlı Yahşihan ilçesi, havanın nemlenmesiyle yumurtadan çıkan karasineklerin istilasına uğradı. İlçedeki sığır yetiştiricilerin çevreye döktüğü atıkların neden olduğu tahmin edilen karasinek artışına karşı Yahşihan Belediyesi çalışma başlattı.

SİNEKLE MÜCADELE

Karasinekle mücadeleye karşı ahırlar, hayvan pisliklerinin atıldığı alanlar ve çöplükler yetkili ilaçlama firması tarafından baştan sona ilaçlandı. Firma yetkilisi Tülay Sazak, karasinek artışının ilçede bulunan ahırlardan kaynaklandığını tahmin ettiklerini, yapılan ilaçlama ile birlikte ilçe halkının rahat bir nefes alacağını söyledi. Yapılan ilaçlama çalışması hakkında bilgi veren Sazak, "Karasinek artışı, ilçede bulunan ahırlar ve bu ahırlardaki hayvanların pisliklerinin çevreye dökülmesinden kaynaklanıyor.

ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bizde burada lavrasit çalışması yapıyoruz. Hemen akabinde ise rezidüel ilaçlama çalışması başlatacağız. Yapılan çalışma ile ilçe karasinekten kurtulacak" dedi. Vatandaşlar, sinekle mücadele çalışmasının sadece belediyenin değil halkın da yapması gerektiğini söylüyor.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli