Anahtar Kelimeler:

Vurgun Uyarı Yaptı

Vurgun Uyarı Yaptı

 Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun gündeme dair yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Terör sorunu ülkemizi öylesine meşgul ediyor ki var olan diğer sorunlarla yeteri kadar ilgilenilemiyor”

Yer Aldıkları Bir Gerçektir

Vurgun, “İnsanlar hayatını kaybederken bir takım maddi sorunlarla ilgilenmek ilgilenenlerin aleyhine olabilir. Hedef haline getirebilir. Ancak, ülkemizde pek çok sorunun ekonomi ile yakından ilgili olduğunu da unutmamak gerekiyor. Hatta, ekonomik şartların iyileşmesi halinde terörün hız keseceğini, örgütün eleman bulmakta zorlanacağını söyleyenler bile var. Doğu ve Güneydoğu`ya yönelik son teşvik uygulamalarının hayata geçirilmesi de bu hedefe yönelik. Elbette her uygulamadan yüzde yüz sonuç alınacağını söylemek mümkün değil ama, toplumlarda ekonominin günümüzde eskiye göre çok daha belirleyici hale geldiğini söylemek yanlış olmaz. Hatta diyebiliriz ki kaybedecek bir şeyi olmayanlar anarşi ve terör olaylarında kaybedecek şeyi olanlardan daha kolay yer aldıkları bir gerçektir”

Üzerinde Durmak Bile İstemiyorum

“Bütün bunları her ay bazı resmi kurumlar ile işçi sendikaları konfederasyonları tarafından açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili rakamları düşünerek dile getirmeye çalışıyorum. Söz gelimi TÜRK-İŞ Mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 925 lira, yoksulluk sınırını da 3 bin 14 lira olarak belirlemiş ve ilan etmiş. Bu rakamları bazıları abartma bulabilir. Abartma kabul etsek bile bugün devletin tespit ve ilan ettiği asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını söylemek mümkün. Yoksulluk rakamı üzerinde durmak bile istemiyorum, Çünkü, açıklanan 3 bin 14 liralık yoksulluk sınırı rakamı dikkate alındığında insanımızın yüzde 80 hatta daha fazlasının yoksullar arasına girdiğini söylemek yanlış olmaz. Böyle olunca açıklanan asgari ücret rakamları ile ülkemiz gerçeğinin örtüşmediğini söylemek yanlış olmaz” dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli