Anahtar Kelimeler:

Alevi Başkan`dan CHP`li Hüseyin Aygün`e Tepki

Alevi Başkan`dan CHP`li Hüseyin Aygün`e Tepki

Türkmen-Alevi Bektaşi Sosyal Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`e tepki gösterdi. Özdemir, Kaçırılan milletvekilinin, bölücülerden `kardeşim` diye bahsetmesi bizleri son derece üzmüştür” dedi.

 Kırıkkale`nin Hasandede beldesinde Alevi-Sünni vatandaşlar, cemevinde düzenlenen  iftar programında  bir araya geldi. Kırıkkale Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER)`in düzenlediği  iftar   programında  kardeşlik, barış ve hoşgörü  mesajları  verildi. İftardan  sonra açıklamalarda bulunan Özdemir, `Alevi dernekleri tepki gösterdiği için milletvekilini bıraktılar` gibi söylemler olduğunu belirterek, ülkede hiçbir Alevi veya Sünni vatandaşın bölücülerle bir arada olamayacağını ifade etti. Özdemir Aygün`ü kastederek "O milletvekilini nefretle kınıyorum" diye konuştu. 


Türkiye`de birtakım siyasi çevrelerin, kendi rantları için Alevileri ve Sünni vatandaşları ayrılarmış gibi göstermelerinin kendilerini üzdüğünü kaydeden Özdemir, "Bugüne kadar hiçbir Sünni ya da Alevi birbirlerine kem gözle bakmadı. Aslında bizim bu birlikteliğimiz Türkiye`deki birtakım insanların oynadığı oyunları bozuyor. Muhakkak ki herkes kendi nazarında, kendince işler yapıyor. Üç gün önce bir siyasi partinin milletvekilini, bir terör örgütü kaçırdı. Bu konuyla ilgili `Alevi dernekleri tepki gösterdiği için milletvekilini bıraktılar` gibi söylemler oldu. Bu ülkede hiçbir Alevi veya Sünni vatandaş, bölücülerle bir arada olmaz. O siyasi parti milletvekilini de buradan nefretle kınıyorum” şeklinde konuştu. 

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumunu kendi kurduğu kirli bir tezgaha alet etmesini nefretle kınıyoruz. Tabii ki o siyasi partinin kendine göre oy avcılığı vardır ancak buradan şunu söylemek istiyorum, siyasetçilerin işi siyaset yapmak. Halkın üstünden birtakım grupların, insanların üzerinden siyaset yapmak çirkinlik, çirkefliktir. Siyasetçi seçilmiştir, milletin vekilidir, onun kökeni Sünni de olabilir Alevi de olabilir ama kendi kurduğu bir tezgahı Alevi toplumuna alet etmesi son derece çirkindir. Hepimiz etle tırnak gibiyiz. Hepimiz kardeşiz.”
----------------



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli