Anahtar Kelimeler:

12 Milyonluk Yatırım Yaptık

12 Milyonluk Yatırım Yaptık

 Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, 2009 yılında göreve geldikten sonra ilçeye 12 milyon liralık yatırım yatırım yaptıklarını söyledi.

 

Basın Toplantısı

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, 2009 yılında göreve geldikten sonra ilçeye 12 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Makamında gazetecilerle biraraya gelen Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yaptıkları çalışmalarla Yahşihan`ı tabeladan ibaret bir ilçe olmaktan çıkardıklarını savunarak, "Seçim sabahına kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu dönem görev sürecimizi en iyi şekilde bitirip, yeni dönemde de projelerle konuşmak istiyoruz. Çıraklık-ustalık diye değerlendirmek istemem ama yeni dönemde de İlçemizin gelişmesi adına önemli projeleri hayata geçireceğiz. Seçiliriz ya da seçilmeyiz ama seçim sabahına kadar bizim görevimiz sürüyor ve o sabaha kadar hizmetimize devam edeceğiz." dedi.

 

Çalışmaları Anlattı

Sungur, 2009 yılından beri yaptıkları hizmetler hakkında da bilgi vererek şunları söyledi: "Yeni Sanayi`nin asfaltlanması işini seçimler öncesinde bitireceğiz. Asfaltlama ve kilit parke çalışmalarından yoksun sadece iki mahallemiz kaldı. Birinin işi yarım kaldı. O mahallelerimizin eksiğini de seçimler gelmeden halledeceğiz. Bu seçim için yapılıyor düşüncesi yaratabilir. Bizim amacımız bu hizmetleri seçim yatırımı olarak yapmak değil. Biz kimin, neye ihtiyacı varsa onu gidermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ekonomik Durum

Belediyenin toplam 136 çalışanı bulunduğu anlatan Sungur, "Aylık maaş, sosyal güvence toplam çalışan gideri 240 bin lira. İller Bankası geliri ise 110 ile 130 bin lira arasında değişiyor. 2009 yılında göreve geldiğimizde belediyenin toplam 7 milyon lira borcu vardı. 4 milyon lira ödeme yaptık. Görev sürecimizde yapılan 12 milyon liralık yatırımın yanında geçen dönemden kalan 3 milyon lira ile birlikte belediyemizin şu anki borcu 6 milyon lira civarında. 12 milyon liralık yatırım büyük bir rakam. Göreve geldiğimizde belediye bütçesi 5 milyon liraydı. Bütçemizi 9,5 milyon liraya çıkardık." şeklinde konuştu.

 

Terminal Açıklaması

Kırıkkale Üniversitesi`ne yeni dönemde 6 bin yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını anlatan Başkan Sungur şöyle konuştu: "Öğrencilerin barınma konusunda sıkıntı yaşamamaları için yurt binalarının kat sayısının artırılmasını sağladık. Yurt-Kur Caddesi`nde bu sayıyı 6 kat ve yol boyunda ise 10 kata çıkardık. Üniversiteye yönelik projelerimiz devam edecek. Üniversite öğrencilerimizin ulaşımlarını kolaylaştırmak ve kazalara engel olmak için bir terminal düşüncemiz var. Çok büyük olmasa da 3-5 aracın girebileceği öğrencilere yönelik bir terminali inşa etmeyi planlıyoruz."

 

Alt Yapı Durumu

Sungur, yapılan hizmetlerin yanı sıra belediyeye yeni araçlar alındığını da ifade ederek şu bilgileri verdi: " Hala araç eksiğimiz var. Mahallelerimize 5 milyon TL harcandı. Büyük-küçük 8 park yapıldı. Çevre düzeni dahil 1 milyon 200 bin lira harcandı. Okullarımıza, camilerimize harcamalar yapıldı. İlçemize anaokulu, ilköğretim okulu kazandırdık. Misafir evi inşa edildi. Atıl durumda olan düğün salonu halk eğitime verilerek, halkımızın eğitimine katkı sağlandı. İlçemizin alt yapısı sıkıntılı bir durumda. Yıllar önce yapılan çalışmalar belli belirsiz. Yeni dönemde ilk olarak alt yapı sorununa çareler üreteceğiz. Şuan su sıkıntımız yok. Ancak hastane binaları ve diğer binalar hizmete girdiğinde mevcut tesisatlar yeterli olmayacak." şeklinde konuştu.

 

Adaylık Durumu

Ahmet Sungur, Kırıkkale’de yayına hazırlanan bir gazete ile alakası bulunmadığını söyledi. Ayrıca, Kırıkkale’ye değil Yahşihan’a tekrar aday olmak istediğini belirtti. Bu konuda net ifadeler kullandı ve herkesin bunu bilmesini istedi.

 

Spor Açıklaması

Yahşihanspor`un 3`üncü lige çıkmasını amaçladıklarını ifade eden Sungur şunları kaydetti: "Kırıkkalespor ve Yahşihanspor BAL`da mücadele edecek. Her ikisi de bizim takımımız. Biz sezona iyi bir şekilde hazırlanarak 3`üncü lige çıkmak amacındayız. Bu nedenle kaliteli futbolcular transfer ediyoruz. Dışarıdan iyi ve tecrübeli futbolcular kazandırıyoruz. Maliyetli oldu ama başarının geleceğine inanıyoruz. Kimse bizi Kırıkkalespor ile saha dışında karşı karşıya getirmemeli. Yeni sezonda Ziraat Türkiye Kupası`na katılmak adına hem de ilimiz ve ilçemizin adını taşımak amacıyla, kulübümüzün adını Kırıkkale Yahşihan Spor olarak değiştiriyoruz."



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu