Anahtar Kelimeler:

Taa izmir'den Geliyorlar!

Taa izmir

 Kırıkkale’nin adı öyle bir duyulmuş ki, taa İzmir’den İstanbul’dan buraya özel bir iş için gelenler bile var…

 

Cinci hocalar çıktı!

Kırıkkale’nin adı son zamanlarda muskacılık yüzünden akla gelmeyecek yerlere kadar duyulmaya başladı. Bazı mahallelerde kendilerini muskacı diye tanıtan kişiler nedeniyle şehre İzmir’den ve İstanbul’dan muska yazdırmaya gelenler var. Cinci hoca olarak adlandırılan ve uzun süre memurluk yapıp emekli olan kimi sahtekarlarların işi muska ticaretine döktüğü gözleniyor. Muska yazarak büyük paralar kazandıkları gözleniyor.

 

Sürekli gelen oluyor

Muskacılardan birisi Kırıkkale’de tanınmış bir odadan emekli memur olarak biliniyor. Mahalledeki evinde her gün gelenlere muska yazıyor. Mahalle sakinleri şahsın herhangi bir hocalığı veya dinle ilgili derin bir bilgisi olmadığını söylüyorlar. Ancak isminin muska ile duyulması nedeniyle git gide ün yapmaya başladığı söyleniyor. Ve evinden muska yazdırmak için gelenler eksik olmuyor.

 

Tam bir sahtekarlık

Durum gittikçe vahim bir hal alırken, şahıs için hiçbir yasal işlem yapılmaması ve işi iyice ticarete dökmeye başlamış olması tepki çekiyor. Gündüz veya akşam bir çok kişi muska için geliyor. Özellikle hafta sonları uzak şehirlerden gelenler olduğu görülüyor. Mahalleli, “Bu adam derin bir imam değil, derin bir İslam bilgisi yok. Sıradan birisi. Bunun adını kim çıkardı hoca diye. Sıradan birisi bile bundan daha bilgile. Bu sahtekarlık bizi rahatsız ediyor” diyorlar. Sahtekarlık konusunda bir şeyler yapılması isteniyor. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli