Anahtar Kelimeler:

İLK 100'E GİREMEDİ!

İLK 100

 Türkiye’nin en değerli 100 markası açıklandı. Bunların içinde MKE’nin yer almaması dikkat çekti. Bunun nedeni merak ediliyor ve bu durum tartışma konusu oluyor…

 

MKE YER ALMADI!

Son beş yılda Türkiye`nin en değerli 100 markasının toplam değeri ortalama 28 milyar dolar olarak gerçekleşti. Brand Finance`in verilerine göre MKE en değerli 100 marka içinde yer alamadı. Bu sonuç şaşırtıcı bulundu. Brand Finance`in açıkladığı "Türkiye`nin En Değerli Markaları 2012" sonuçlarına göre, geçen yıl 100 Türkiye markasının toplam değeri 33 milyar dolar iken, bu yıl kur farkı nedeniyle bu rakam 27 milyar dolara düştü. Değeri 1 milyar doların üzerinde olan marka sayısı geçen yıl 12 iken bu sene 10`a geriledi.

 

TELEKOM EN DEĞERLİSİ

150`yi aşkın firma üzerinde yapılan araştırmada veriler ilk 100`e giren firma üzerinden değerlendirildi. Araştırma sonuçları, 2012 yılında Türkiye`nin en değerli markasını Türk Telekom olarak belirledi. Böylece Türk Telekom, dördüncü kez Türkiye`nin en değerli markası seçildi. Bu yıl büyük bir başarıyla ikinci sıraya yerleşen marka ise Türk Hava Yolları (THY) oldu. Üçüncü sırada Akbank yer aldı. İlk üçü takip eden markaların ise sırasıyla; Türkiye İş Bankası, Turkcell, Anadolu Efes, Garanti, Arçelik, Yapı Kredi Bankası ve OMV Petrol Ofisi olduğu belirtildi.

 

MKE NEDEN YOK?

MKE’nin bu değerlendirme içinde yer almaması şaşırtıcı bulundu. Çünkü son yıllarda teknolojiye yatırım yaptığı söylenen MKE’nin atılım yaptığı ve kâr elde ettiği de söyleniyordu. Bir çok ülkeye satış yaptığı bile açıklanmıştı. Ancak bunların en değerli 100 marka arasına girmesine yeterli olmadığı konuşuluyor. Veya değerlendirmenin yanlış yapılmış olabileceği söyleniyor. Sonuçta MKE’de listede yer almadı. Listede Tüpraş’ta bulunmuyor. En kârlı kuruluşlardan biri olan Tüpraş’ın da olmaması dikkat çekici bulundu. 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli