Anahtar Kelimeler:

Hacı Adayları Eğitimde

Hacı Adayları Eğitimde

 Kırıkkale`den bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adayları, cami ortasına kurulan Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaparak hac heyecanı yaşadı.

 

Eğitim Çalışması

Kırıkkale`den bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adayları, cami ortasına kurulan Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaparak Hac heyecanı yaşadı. Kırıkkale Müftülüğü`nce hacı adaylarına yönelik olarak dün başlatılan ve 3 saat süren eğitim çalışmaları Nokta Camii`nde sürüyor. Kutsal topraklarda hacıların daha rahat ibadet etmelerine yardımcı olmak üzere verilen eğitime katılan hacı adayları, ihram giyip Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptı. Hacı adaylarının bu sırada heyecanlı oldukları gözlendi.

 

Beki Bilgi Verdi

İl Müftü Yardımcısı Sadullah Beki, tarafından verilen eğitimde, hacı adaylarına kutsal topraklardaki ibadetler ve dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verildi. Ayrıca Mekke ve Medine`de yapılacak ibadetler ile ihrama girme ve tavaf hakkında uygulamalı bilgiler aktarıldı. Hacı adayları, uygulamalı eğitimin kendilerine büyük katkı sağladığını belirtti. Uygulamalı eğitime katılan 234 hacı adayı, kutsal topraklara gitmek üzere 26 Eylül`de yola çıkacak.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli