Anahtar Kelimeler:

BU YIL KAYIP BÜYÜK!

BU YIL KAYIP BÜYÜK!

 Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, bu yıl kentteki hububat üretiminde yaklaşık 150 bin ton kaybın olduğunu söyledi. 

 

BİLGİLER ALDI

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kentteki kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretler kapsamında Ticaret Borsasını ziyaret eden Kolat, Başkan Harun Sümer’de Ticaret Borsa`sının çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Kolat, bu yıl ayçekirdeğinin sıcaklardan etkilendiğini tam olgunlaşmadığını ve memleketi Malatya’da bulunan kayısı bahçesindeki kayısıların da etkilenerek büyümediği söyledi.

 

TOHUM VE UN YAPIMINDA KULLANILDI

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ise, kuraklık ve doğal afet olmadığı zaman kentte 400 bin ton hububat üretildiğini, bunun 120 bin tonunu resmi kayıtlara göre toprak mahsulleri ofisinin aldığını, kalan kısmının ise tüccar faaliyeti gördüğünü, bir kısmının da tohum ve un yapımında kullanıldığını söyledi.

 

RAKAMLAR DÜŞEBİLİYOR

Bu yıl kuraklıktan dolayı üretimde yaklaşık 150 bin ton kaybın olduğunu belirten Sümer, “Kuraklıktan ve doğal afetten zaman zaman rakamlar düşebiliyor. Bu yılki tahminlerimiz 250 bin ton civarında, yani yaklaşık 150 bin ton kaybımız var. Bunun 90 bin tonunu Toprak Mahsulleri Ofisine geçti, kalan 50-60 bin tonuyla tüccar faaliyetimiz oldu, 70-80 bin ton civarında da üreticinin elinde tohum ve ihtiyaçlar için kaldı” şeklinde konuştu. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli