Anahtar Kelimeler:

Okur Açıklama Yaptıku

Okur Açıklama Yaptıku

 Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile ilgili tüm çalışmaların tamamlandığını ve bütün önlemlerin alındığını söyledi.

 

Okur’dan Açıklama

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, ilk defa bu eğitim öğretim yılında uygulanacak olan 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile ilgili tüm çalışmaların tamamlandığını ve bütün önlemlerin alındığını söyledi. Okur, yeni eğitim yılının başlamasıyla nedeniyle Şehitler İlköğretim Okulu`nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 10 Eylül tarihi itibariyle okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin eğitim öğretime başladığını belirterek, çocukların okula başlarken zihinsel olarak hazır olmalarının yanında, sosyal ve duygusal yönden de hazır olmalarının sağlanması amacıyla bu uygulamanın 4 yıldır sürdürüldüğünü kaydetti. Çocukların okullarını tanıyıp, okula adaptasyonlarını sağlamayı, okul kaygılarını giderip, okula iyi bir başlangıç yapmalarını ümit ettiklerini ifade eden Okur, şöyle konuştu:

 

Bilgi Verdi

"Hafta boyunca ilköğretim haftasını da çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul birinci sınıflarda, ilimiz genelinde 66 ay ve üzeri 4 bin 860 öğrenci öğrenim görecektir. Bakanlığımız tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. İlk ve ortaokul öğrencilerimize 386 bin 607, ortaöğretim öğrencilerimize 214 bin 732 ücretsiz ders kitabı dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 1. sınıf öğrencilerimize öğrenci çalışma kitabı 1-2, uyum kitabı olarak 10 bin 312 kitap dağıtımı yapılmıştır. İlk defa bu eğitim öğretim yılında uygulanacak olan 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile ilgili tüm çalışmalarımız tamamlanmış ve bütün önlemler alınmıştır. Tüm yönetici ve öğretmenlerimiz yeni sistemin başarıyla uygulanması içinde elinden gelen çabayı göstermektedir."

 

Yeni Sistemi Anlattı

Okur, AB üyesi ülkelerde 18-65 yaş aralığındaki nüfusun en az yüzde 85`inin lise mezunu olmasını sağlama hedefinin 2010 yılında revize edilerek 2020 yılına kadar nüfusun yüzde 90`ının en az lise mezunu olma hedefinin öngörüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Ülkemiz genelinde ise sadece yüzde 28`inin ortaöğretim mezunu olduğu dikkate alınırsa zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması önemli bir dönüm noktası olarak kabul etmemiz gerekir. Kademelendirme bireyleri özgürleştiren, tercih ve hedef değiştirmeye fırsat veren, seçme hakkı tanıyan, farklılıklara imkan veren ve farklı seçenekler sunan esnek bir yapı getirmiştir. İlk 4 yıl süreli ilkokul, öğrencilerin çevreye duyarlılıklarını artıracak becerilerini geliştirecek, sosyalleşmelerini sağlayacak ve temel yaşam kurallarını öğrenecekleri bir yapıyı; ikinci 4 yıl süreli ortaokul, bilgiye erişim ve bilgiyi kullanma amaçlı seçmeli derslerin alınacağı bir yapıyı; üçüncü 4 yıl süreli liseler bilgiye erişim, bilgiyi kullanma, hayata ve bir üst öğrenim olan üniversite eğitimine hazırlanacağı zorunlu eğitim yapısını getirmektedir."



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı