Anahtar Kelimeler:

Ahilik Ne Demektir!

Ahilik Ne Demektir!

 Ahilik Kutlaması Yapıldı

Kırıkkale`de Ahilik Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Program renkli görüntülere sahne oldu. Ahiler Mehter Takımlı eşliğinde yürüdü ve şed kuşandı…

Kutlama Töreni Yapıldı

Kırıkkale’de Ahilik Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalar sabah saatlerinde Ahilik yürüyüşü ile başladı. Ahiler Mehter Takımı eşliğinde Zafer Caddesinde yürüdü ve halkı selamladı. Vatandaşlar Ahilere büyük ile gösterdi. Daha sonra kutlamalar MKE Açık Hava Düğün Salonunda devam etti. Burada Ahiliğin önemini anlatan konuşmalar yapıldı ve Ahiler şed kuşandı.

Ahilik Açıklaması

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, bir düğün salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ahilik`in son derece önemli bir esnaflık geleneği olduğunu söyledi. Ahilik Haftası`nın ülkeye, insanlığa, ekonomiye ciddi katkılar sağlamasını dilediğini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu: "Hakikaten bir kişinin sarık noktasına gelip o belgeyi alabilmesi için bir çok yönleriyle sadece mesleğiyle değil, ahlakıyla, insanlığıyla, adaletiyle, sevgisiyle, hoşgörüsüyle temayül etmiş bir kişi olması gerekiyor.

Meslek Kültürü

Mesleğinde de kaliteli hakkını veren bir çalışmayı sergilemesi gerekiyor. Günümüzde kalite kontrol ve bunun gibi konularda maalesef sıkıntı çektiğimizi biliyoruz. Eksikliğimizin bu geleneklere bağlı kalarak saygı göstererek bunları yaşayarak bizzat uygulamaya koyarak okullarımızda gençlerimizde esnaf ve sanatkar camiasında uygulayarak geleceğe taşırız. Ahilik Haftası`nın ülkemize, insanlığa ekonomimize ciddi katkılar sağlamasını temenni ederim."

Şed Kuşandılar

Konuşmaların ardından 17-21 Eylül Ahilik Haftası kapsamında Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi. Kalfalıktan ustalığa geçişi simgeleyen `Şed Kuşatma Töreni` Ahi ustaları tarafından canlandırıldı. Töreni izlemeye gelenlere ahilik pilavı ikram edildi. Programa ilgi ve katılım bir hayli yüksek oldu. Töreni esnaflar ve vatandaşlar izledi. Haber Merkezi



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli