Anahtar Kelimeler:

BÜYÜK BİR SANATÇIYDI”

 BÜYÜK BİR SANATÇIYDI”

 Vefat eden Neşet Ertaş’la ilgili O’nu tanıyanlardan yorumlar geldi…

 

Büyük Bir Sanatçıydı

Neşet Ertaş’ın vefatı üzerine açıklamada bulunun Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Hem sazı hem sözü ile çok büyük sanatçıydı. Tahsili olmamasına rağmen büyük eserler bıraktı. Benim düğünümü de Neşet Ertaş, Çekiç Ali ve Hacı Taşan çaldı. Allah rahmet eylesin. Birebir görüştüğüm, yakından tanıdığım birisiydi. Aile dostumuzdu” dedi.

 

Halk Ozanıydı

Neşet Ertaş’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, “Büyük bir halk ozanını kaybettik. Çok üzüldük gerçekten. Türkiye için önemli bir ozandı. Çok sayıda eser bıraktı geride. Ona Bozkırın Tezenesi diye boşuna demediler. Türk kültürüne büyük katkıları oldu. İlimiz için de Türkiye için de büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin” dedi.

 

Büyük Bir Ozanı Kaybettik

Neşet Ertaş’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Türkiye büyük bir ozanını kaybetti. Gerçekten büyük ses ve saz ustasıydı. Türk Halk Müziğine ve Türk kültürüne katkıları büyüktür. Geride çok sayıda eser bıraktı. Bu eserler ile yaşayacaktır. Unutulmayacaktır. Allah rahmet eylesin diyorum. Ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” diye konuştu. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı