Anahtar Kelimeler:

Genelgeyi Bekliyorlar

Genelgeyi Bekliyorlar

 Kırıkkale`deki çiftçilerin Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili genelgenin çıkmamasının çiftçileri mağdur ettiği belirtildi.

 

Mağdur Oldular

Kırıkkale`deki çiftçilerin Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili genelgenin çıkmamasının çiftçileri mağdur ettiği belirtildi. Borçlarını ödeyemeyen bazı çiftçiler, hacizle karşı karşıya kalırken, bazıları ise ekinlerini gübresiz ekmeye başladı. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası`na ve tarım kredi kooperatiflerine tarla borçlarının ödenmediğinden haciz işlemlerinin başlatılacağını belirtti. Bu yıl Kırıkkale`de kuraklık yaşandığını kaydeden Öztürk, şehrin ileri gelenlerinin girişimleri sayesinde ek genelgeyle Kırıkkale`nin kuraklık kapsamına alındığını söyledi.

 

Açıklama Yaptılar

Genelgenin Resmi Gazete yayınlanmadığını ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerine gönderilemediğini dile getiren Öztürk, "Bunun üzerine çiftçilerimiz mağdur duruma düştü. Çiftçi ne yapacağını şaşırdı. Ek genelgenin çıkmasında Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay, milletvekillerimiz Ramazan Can, Oğuz Kağan Köksal ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir`in, büyük emekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu