Anahtar Kelimeler:

Kaset Satışları Patladı

Kaset Satışları Patladı

 Türk Halk Müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarı Neşet Ertaş`ın, İzmir`de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Kırıkkale`deki sevenleri, sanatçının kasetlerine yoğun ilgi göstermeye başladı.

 

Satışlar Arttı

Türk Halk Müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarı Neşet Ertaş`ın, İzmir`de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Kırıkkale`deki sevenleri, sanatçının kasetlerine yoğun ilgi göstermeye başladı. Ünlü ozanın ölümü Kırıkkale`deki sevenlerini yasa boğdu. Neşet Ertaş`ın türküleriyle büyüyen sanatseverler, usta sanatçının kasetleri ve CD`lerinin satıldığı işyerlerine akın etti. Ayrıca şehrin sokaklarında Ertaş`ın türküleri çalınmaya başladı. Sanatçının sevenleri birbirlerine Ertaş`ın kaset ve CD`lerini vermeye başladı. Yaklaşık 4 saat içersinde Ertaş`ın 30 kaset ve CD`sini sattığını söyleyen seyyar kaset satıcısı Satılmış Uyanık, 15 yıldır kaset sektöründe çalıştığını, Ertaş`ın hayranlarının kalıcı olduğunu gördüğünü söyledi.

 

Bilgi Verdiler

Ertaş`ın ölümünün hayranlarını derinden üzdüğünü ifade eden Uyanık, "Ertaş`ın  duölümnüyan hayranları ailesine destek olmak için kasetlerini almaya başladı. Ertaş`ın doğduğu il olan Kırşehir`le komşuyuz. Kırıkkaleliler Ertaş`ı çok severdi. Kırıkkale`de birçok konser verdi. Ertaş, Kırıkkale için `ikinci memleketim` derdi. Cenazesine Kırıkkale`den de çok sayıda hayranı katılacak." dedi. Ertaş`ı her zaman dinlemekten zevk aldığını beyan eden Ali Koçak ise "Ölenceye kadar Ertaş`ı unutmayacağım. O bizim için `Bozkırın Tezenesi` oldu. Allah mekanını cennet eylesin, onu çok seviyoruz." diye konuştu.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu