Anahtar Kelimeler:

Avukatlara Çocuk Semineri

Avukatlara Çocuk Semineri

 Seminer Verildi

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Kırıkkale`de görev yapan rehber öğretmen ve stajer avukatlara yönelik seminer düzenlendi.

Seminer Programı

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Kırıkkale`de görev yapan rehber öğretmen ve stajer avukatlara yönelik seminer düzenlendi. Komisyon üyesi avukatlar, `Çocuk İstismarı’ konusunda sunumlarla bilgiler verdi. Avukat Yeşim Oktar Varlı, çocuk istismarının önüne geçilmesi için işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde açılış konuşması yapan Baro Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Yeşim Oktar Varlı, çocuk istismarına neden olabilecek olaylarda rehber öğretmenlerin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Bilgi Verildi

Seminerin bilgilendirmeden çok öte karşılıklı fikir alışverişi amacıyla düzenlendiğini hatırlatan Varlı, Çocuk İstismarının en kötü yüzünün cinsel istismar olduğunu söyledi. Aile içi şiddet konusunda çalışmalar yaptıklarını açıklayan Varlı, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Kırıkkale Barosu`nun yeni bir çalışmaya imza atacağını duyurdu. Kırıkkale Barosu içerisinde bir Kadın Danışma Merkezi`nin kurulacağını müjdeleyen Varlı. Danışma Merkezi`nde her gün bir avukatın nöbetçi olacağını ifade etti. Yeşim Oktar Varlı, `Okullarda öğrencilerden öğrenebileceğiniz kadına yönelik şiddet olaylarını bizlere yönlendirebileceğiniz bir çalışmaya imza atacağız. Bizlere danışan şiddete maruz kalmış kadınlara hukuki yönden neleri yapabileceği ve yapması gerektiği konusunda yardım edeceğizö şeklinde konuştu.

Önemli Bir Konu

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyon üyesi avukatlar rehber öğretmenlere, Çocuk İstismarı konusunda Sinem Oktar, Ebru Akoğlu, Meltem Çebiş sunumlarla bilgiler verdiler. Çocuk Hakları`nın kapsamı gibi konularda seminerde paylaşılan konuların başında geldi. Ayrıca seminere katılan rehber öğretmenlere, Çocuk İstismarı, Çocuk Hakları ve Hukuki İşlemler konularını içeren broşürler dağıtıldı. Okullarda ve aile içerisinde çocuk istismarının önüne geçilmesi için rehber öğretmenler işbirliğinin önemine değinildi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu