Anahtar Kelimeler:

MERDİVENLER DURDURULDU!

MERDİVENLER DURDURULDU!

 Kırıkkale`de bulunan Altunbilekler Alışveriş Merkezi günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite için harekete geçti.

 

İLGİNÇ UYGULAMA

Kırıkkale`de bulunan Altunbilekler Alışveriş Merkezi günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite için harekete geçti. Altunbilekler Alışveriş Merkezi`nde, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla 13.00-13.15 saatleri arasında tüm yürüyen merdivenler durdurularak sağlıklı yaşama dikkat çekildi.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Sağlık Bakanlığı`nın başlattığı çalışmayı yerinde bulduklarını açıklayan Altunbilekler Alışveriş Merkezi Müdürü Kubilay Gürbüz, alışveriş merkezi olarak sağlık için her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin `Spor` kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmakta olduğunu belirten Gürbüz, fiziksel etkinliğin zaman ve belli bir mekanının olmadığını belirtti.

 

FİZİKSEL AKTİVİTE

Gürbüz, "Oysaki fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Alışverişe gitmek, oyun oynamak, bisikletle gezmek, temizlik yapmak, merdiven kullanmak ya da dans etmek gibi hareketli faaliyetleri ve sporları fiziksel aktivite kapsamında değerlendirmekteyiz." dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu