Anahtar Kelimeler:

Onlara Destek Oldular

Onlara Destek Oldular

 Kırıkkale İl Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Vatan İçin Can Verenler Derneği ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret etti

 

Vatan Sevgisi Anlatıldı

Ziyarete İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, Sendika temsilcilerinden Halit Kartal, Musa Öksüz ve  Selim Aydın katıldı. Dernek ziyaretlerinin ardından şehitliğe geçilerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri tarafından bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan hatimlerin duası yapıldı. Duaya Şehit aileleri derneklerinin başkan ve üyeleri, Şehit yakınları katıldı. Duadan sonra İl Müftüsü Bekir Gerek, vatan sevgisinin imandan olduğunu, Şehitliğin Peygamberlerden sonra en yüce bir makam olduğunu söyledi.

 

Peygamberimizden Örnek

Gerek, Cenabı Allah’ın Kur’an-ı Kerimde; “Şehitlerin ölmediğini, onların bilakis diri olduklarını, Rableri katından rızıklandıklarını” haber verdiğini” (Bakara 154, Ali İmran 169) vurgulayarak, Sevgili Peygamberimizin de “Peygamberler cennetliktir, Şehitler cennetliktir, çocukken ölenler cennetliktir; şehit, ailesinden 70 kişiye şefaat edecektir”  buyurduğunu ifade etti. Şehitlerimizin vatan uğrunda şehit olduklarını ve en yüce makama ulaştıklarını söyleyerek, şehitlerimizin milletimizin manevi değerleri ve milli kahramanları olduğunu belirtti. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu