Anahtar Kelimeler:

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI!

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI!

 Kırıkkale’de minibüslerin yenilenmesi girişimi askıya alındı gibi. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymadı!

İŞ ÇIKMAZA GİRDİ!

Kırıkkale’de şehir içi yolcu taşıyan otobüslerin seferden çekilmesinin ardından minibüslerin yenilenmesi gündeme geldi. Bunun için toplantılar yapıldı ve ciddi girişimlerde bulunuldu. Minibüsçüler Odası ile Belediye yönetimi çalışma yaptı. Önce minibüsler incelendi. Ford marka minibüslerde karar kılındı. Fiyat 45 bin lira olacaktı. Fakat bankalar ile görüşme başlayınca evdeki hesabın çarşıya uymadığı görüldü.

BOZUK SİCİL SORUNU

Bankalar işlem yapmaya başlayınca, minibüs almaya çalışan hat ve araç sahiplerinin sicilleri temiz çıkmadı. Hat ve araç sahiplerinin yüzde 60 oranında bozuk bir kredi geçmişine sahip olduğu görüldü. Bu yüzden bankalar kredi işlemi yapamayacaklarını söylediler. Ayrıca araç fiyatının da 45 bin liradan 95 bin liraya çıktığı görüldü.

FİYAT 95 BİN LİRA OLDU

Minibüs sahipleri fiyatın artması nedeniyle araç alamayacaklarını belirttiler. Zaten yüksek oranda bozuk sicil nedeniyle kredi çekilemeyecek bir durum ortaya çıktı. Bunun üzerine çalışmanın şimdilik askıya alındığı bildiriliyor. Araç sahipleri, aylık bin 300 liralık taksitleri ödeyemeyeceklerini de belirtiyorlar. 95 bin liralık araçların aylık taksidi bu fiyata geliyor.

ARAÇ SAHİPLERİ NE DİYOR?

Minibüs sahipleri araç almamak için imza toplamaya başladılar. Araç sahipleri, “Bize önce 45 bin lira dediler. Sonra fiyat 95 bin liraya çıktı. Biz bu fiyata araç alamayız. Üstelik 10 yıl vadeli. Biz bağkur primlerimizi ödeyemezken, bu taksidi nasıl ödeyelim. Bunun imkanı yok. Biz bu işte yokuz” diyorlar. Minibüslerin yenilenmesi ile ilgili çalışmanın nasıl sonuçlandıracağı merak konusu olmaya başladı. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu