Anahtar Kelimeler:

Yeşil Vadi İçin Toplandılar

Yeşil Vadi İçin Toplandılar

 Yeşil Vadi Projesi konusunda Kırıkkale’deki ilk toplantı dün yapıldı…

Toplantı Yapıldı

Valilik’te gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali Kolat başkanlık etti. Toplantıda il müdürleri ve belediye başkanları yer aldı. Toplantı konusunda şu bilgiler verildi: “Kırıkkale Güç Birliği 7. Mütevelli Heyeti toplantısında “Yeşil Vadi Projesi”nin Ankara Büyük Şehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması kararlaştırılmıştır. 

Toplantıya Katılanlar

Proje çalışmaların başlatılması amacıyla Valimiz Sayın Ali Kolat başkanlığında, toplantı yapılmıştır. Toplantıya Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Defterdarlık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,   Yahşihan Belediye Başkanlığı, Bahşılı Belediye Başkanlığı, Hacılar Başkanlığı, Hasandede Belediye Başkanlığı, Irmak Belediye Bakanlığı, Kadastro Müdürü, Yahşihan Kaymakamlığı Mal Müdürü ve Bahşılı Kaymakamlığı Mal Müdürü katılmıştır.

Ayrıcalıklı Ortam

Vali Kolat Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulması amaçlanmaktadır. Proje sonucu oluşacak cazibe merkezi ile bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkı sağlanacağını belirtmiştir. Toplantı sonucunda; Proje kapsamında Kapulukaya Barajı ile Köprübaşı mevkii arasındaki bölgedeki arazinin mülkiyet durumunun tespit edilerek sonucun yazılı ve elektronik ortamda Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Tek Adımda Yatırım Bürosuna gönderilmesi istenilmiştir.

Protokol İmzalanacak

Ayrıca Kapulukaya Barajı ile Köprübaşı mevkii arasındaki bölgede Kızılırmak’a kıyısı olan belediyelerin bu proje kapsamında belediye meclislerinden imar planlarının hazırlanması ve bu alanda 5393 sayılı Belediye kanunun 75. maddesi gereğince diğer kuruluşlarca (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı) ile işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi kararlaştırılmıştır.” 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı