Anahtar Kelimeler:

NELERE DİKKAT EDECEKSİNİZ?

NELERE DİKKAT EDECEKSİNİZ?

 Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurbanlık hayvan alırken, sağlık ve hijyen açısından dikkatli olunması gereken kurallar anlatıldı

 

ÖNEMLİ UYARILAR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kurbanlık alacaklara önemli uyarılarda bulunuldu. Kurbanlık hayvan seçerken ve alırken alınacak hayvanlarda mutlaka kulak küpesi bulunmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi ve "Küpeli hayvanlar Bakanlığımız personelleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmiş, kaydı yapılmış ve menşei belli olan hayvanlardır. Kurbanın insan ve hayvan sağlığı, çevre, ekonomik ve hijyen boyutu çok önemlidir.

 

KÜPESİ OLMALI

Özellikle veteriner hekim kontrolü dışında sevki yapılarak satışa sunulan hayvanlar, bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıklarının yayılma riskini arttırmakta, kesilen hayvanlardan elde edilen etler ise insan sağlığını tehdit ederek önemli bir risk oluşturmaktadır. Bütün bu riskleri ortadan kaldırmak amacıyla vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarını seçerken kulak küpesi olan hayvanları tercih etmeleri önem taşımaktadır" dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli