Anahtar Kelimeler:

Süre 10 Yıla Çıkarıldı

Süre 10 Yıla Çıkarıldı

 Kırıkkale Belediyesi ve Minibüsçüler Odası ile ortaklaşa olarak şehirdeki minibüslerin yenilenmesi planlanıyordu. Bu konuda alınan karar mahkemeye takılırken, yeni bir karar alındı…

Karar İptal Edildi

Belediye meclis toplantısında bu konu görüşüldü. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın başkanlık ettiği toplantıda daha önce kalınan kararın minibüsler için 1 yaş uygulaması getirdiği açıklandı. Ancak alınan bu kararın alt sınır yaşı içerdiği, üst sınır yaşı içermediği için mahkemeden iptal edildiği bildirildi. Bir araç sahibinin müracaatı nedeniyle mahkeme böyle bir karar verdi.

10 Yaş Sınırı Getirildi

Dünkü meclis toplantısında ise daha önceki karar iptal edildi ve yeni bir karar alındı. Toplantıda araçlara 1 ila 10 yaş arasında bir yaş sınırı getirildi. Şehirdeki minibüslerin yenilenme çalışmasının 1-10 yaş arasında olacağı bildirildi. Bu arada araçları yenilemeye yönelik çalışma konusunda da bazı pürüzler nedeniyle henüz bir sonuca ulaşılamadığı kaydedildi.

İsteyen Alabilecek

Uygulama yeni alınan kararla iptal edilmiş sayılıyor. Çünkü minibüsçülerin bir çoğu araç almak için uygun bir kredi siciline sahip olmadığı ortaya çıktı. Bir çoğu da borç yükü altına girmek istemiyor. Karar mahkeme ile iptal edilirken, mecliste alınan 10 yaş kararı geçerli olacak. Yeni araç almak isteyenler alacak. Bu arada belediyenin kendisinin otobüs alarak çalıştıracağı konuşuluyor.

Haberkale Duyurmuştu

Gelişmeleri Kırıkkale’de ilk olarak Haberkale duyurmuştu. Dün alınan karar ile konu somutlaşmış oldu. Haberkale kamuoyunu günler öncesinden bilgilendirmiş oldu. Şimdi yaşanacak süreç ne olacak belli değil. Sürecin önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli