Anahtar Kelimeler:

TİM, ÇALIŞMAYA BAŞLADI!

TİM, ÇALIŞMAYA BAŞLADI!

 Kırıkkale Belediyesi Hayvan Barınağı ve Veteriner işleri Müdürü Mehmet Varol yaptığı yazılı açıklamada, kurban yakalama timinin yanı sıra belediye veteriner hekimlerince bayrama kadar gebelik ve yaş muayenesinin ücretsiz olarak yapılacağını bildirdi.

ÇOK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Varol, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Geçen yıl pazar yerinde satılan büyükbaş kurbanlıkların yüzde 60`ının 2 yaşını doldurmadığı görülmüştür. Ayrıca dişi büyükbaş hayvanların yapılan gebelik muayenelerinde yüzde 40 oranında gebe oldukları tespit edilmiştir. Maalesef satıcılardan bazıları gebe olan hayvanları kısır diye, 2 yaşın altında olmasına rağmen yaşını doldurdu diye satmaya çalıştıkları gözlenmiştir. Bundan dolayı kurbanlık hayvan alacak halkımızın veteriner hekimlerimize gebelik muayenesi ve yaş tespiti yaptırmadan almamaları tavsiye edilmektedir. Bu hem kurban vecibesi yönüyle hem de ekonomimize katkısı yönüyle çok önem arz etmektedir”

SON SİSTEM MAKİNELER İLE DONATILMIŞTIR

Varol, Kırıkkale Belediyesi tarafından bu yıl hizmete sunulacak olan kesimhanenin modern şartlarda olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Kırıkkale Valiliği bünyesinde oluşturulan Kurban Kesim Komisyonu`nca büyükbaş hayvan 150 lira, küçükbaş hayvan 50 lira olarak belirlenmiştir. Kesim kayıtları Veteriner İşleri Müdürlüğü`müz tarafından alınmaya başlanmıştır. Kesimi yapılacak kurbanlık hayvanlar arife günü Tarım İl Müdürlüğü karşısındaki mezbahamız önündeki ahırımıza kabul edilecek ve kayda alınan kesim sırasına göre kesilecektir. Bu yıl ki kesim geçen yıllara göre çok daha hızlı gerçekleştirilecektir. Mezbahamız son sistem makineler ile donatılmıştır.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı