Anahtar Kelimeler:

İnek Dağıtımı Yapıldı

İnek Dağıtımı Yapıldı

 Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde yardıma muhtaç 52 aileye 208 adet süt ineği dağıtıldı.

Dağıtım Yapıldı

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında tarımsal üretim yapabilmek için yeterli kaynağa sahip olmayan, bir kooperatif bünyesinde birleşerek süt sığırcılığı ve koyunculuk yaparak gelir elde etmek isteyen 3294 sayılı yasa kapsamındaki vatandaşlar yıllardır bekledikleri ineklerine kavuştular. Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Osman Özsoy yapılan bir törenle ilçe meydanında toplanan vatandaşlara ineklerini dağıttılar.

İlçede Çalışma

İlçede yardıma muhtaç ailelere destek amaçlı olarak ilk önce Balışeyh SYDV`nin de destekleriyle Kulaksız Koçubaba Kasabaları ve Aydınşeyh, Yenice, Battalobası, Bıyıkaydın Selamlı, Işıklar ve Uzunlar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Yöre halkından kooperatifin 52 üyesinden her bir üyeye 4 adet süt ineği dağıtımı kura usulu gerçekleştirildi. Kaymakam Yıldırım`ın inek dağıtımında çektiği ilk kurada ineklerine kavuşan Uzunlar Köyünden Esalet Şahin duyduğu memnuniyeti ve heyecanını gizleyemedi.

Bilgi Verildi

Şahin, "Yıllardır elde edemediğim imkana şu an kavuşmuş durumdayım. Heyecanımı bağışlayın. Çok mutluyum. Aileme bundan böyle süt ve yoğurt yedirme imkanım olacak. Ayrıca ineklerden elde ettiğim gelirle de evimin geçimini sağlamış olacağım. Bizlere bu imkanı sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.

Destek Olunuyor

KASDEP kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen süt ineklerinin yöre halkının gelir ve geçim seviyesini fark edilir türde değiştireceğini belirten Kaymakam Yıldırım, "Kaymakamlığımız, vatandaşlarımızın büyük oranda istifade edebilecekleri projeleri sırasıyla sonuçlandırmaktadır. SYDV`nin de destekleriyle kurulan kooperatif sayesinde 52 vatandaşımız ineklerine kavuştu. Bugün burada Bayram havası içinde vatandaşlarımızla en mutlu günümüzü yaşadık. Dağıtılan inekler 2 yıl ödemesiz, faizsiz ve 6 yılda 6 eşit taksit imkanıyla toplam 8 yılda geri ödemesi yapılacaktır. Dağıtılan inekler aynı zamanda gebe olmaları nedeniyle ileriki günlerde aileler için daha da sevindirici olacaktır. Vatandaşlarımız süt inekleri sayesinde kendi geçimlerini kendileri sağlama imkanı da bulmuş olacaklardır" şeklinde konuştu.

Devam Edecek

SYDV aracılığıyla yürütülen ve KASDEP kapsamında, vatandaşların toplumsal ihtiyaçları karşılanarak topluma entegre olmalarını ve ekonomide aktif, üretken duruma geçmelerini hedeflediklerini söyleyen Kaymakam Yıldırım, bu tür projelerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı