Anahtar Kelimeler:

Hünerlerini Gösterdiler

Hünerlerini Gösterdiler

 Kırıkkale Belediyesi tarafından yaşadıkları çevreye duyarlı bireyler yetiştirme amacıyla 2010 yılından bu yana yürütülen Mimarlık ve Çocuk Eğitiminin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Yaşanabilir Çevre

Çocukların, çevreden sorumlu birer birey olarak yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü H.Ali Okur katıldı.  Eğitim kurumlarının Kırıkkale’ye katkısını sağlamak amacıyla her yıl bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Korkmaz, “Bu projeler bizim için oldukça önemi, şehrimize iyi hizmet verebilmek insanların beklentilerini gerçekleştirebilmenin yolu okullardan geçiyor.”dedi.  Ayrıca Korkmaz, bu etkinliği geleneksel hale getirerek önümüzdeki yıllarda lise ve üniversiteyi de dahil edeceklerini söyledi.

Yaparak Ve Yaşayarak Öğrenme İmkânı

Artan nüfusla birlikte çağımızda mimarinin de giderek önem kazandığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, öğrencilerin bu projelerle birlikte mimarinin önemini daha iyi kavrayacaklarını ve çevrelerine karşı sorumluluk kazanacaklarını belirtti. Kırıkkale’de okullarda bu tür etkinlik programların ağırlık verdiklerini ifade eden Milli Eğitim Müdür H. Ali Okur ise yaparak ve yaşayarak öğrenmenin öğrencilere büyük katkılar sağladığına değindi.

Her İnsan Doğuştan Tasarımcıdır

Etkinlik kapsamında Tınaz İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencileri, her insan doğuştan tasarımcıdır sloganından yola çıkarak Valilik Binası’nın park alanı olmasına yönelik hazırladıkları projeleri tanıtma fırsatı buldu. Etkinlikte bilim merkezinden engelli yüzme havuzu inşa edilmesine kadar oldukça ilginç projeler yarıştı.

Çocuklardan İlginç Projeler

Birçok proje arasından Kırıkkale’de bir yer altı şehir akvaryumu olmasını tasarlayan proje üçüncü olurken, kentin kültürünün yansıtıldığı bir yer olarak planlanan Kültür Evi Projesi ikinci ve illerin genel özelliklerinin yer aldığı kültürel çeşitliliğin olduğu bir park  alanı olarak tasarlanan Vatan Park Projesi ise birinci proje seçildi. Öğrencilere mimarinin öneminin anlatıldığı etkinliğin mansiyon ödülünü ise herkesin yararlanabileceği bir satranç parkı yapılmasına yönelik tasarlanan proje aldı. Projelerinin maketlerini hazırlayan öğrenciler, etkinlik sonunda sergiyi gezen konuklara projeleri hakkında bilgi verdi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu