Anahtar Kelimeler:

Arama Bilançosu

Arama Bilançosu

 Kırıkkale`de Kurban Bayramı süresince 112 Komuta Merkezine 8 bin asılsız çağrının yapıldığı belirtildi.

62 Kişi Yaralandı

Kırıkkale 112 İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Murat Ağırtaş, yaptığı açıklamada Bayramdaki 6 günlük tatil süresi boyunca verilen 112 Acil Servis hizmetlerini değerlendirerek, bu sürede 112 Komuta merkezine toplam 8 bin 422 çağrıdan sadece 421 çağrının gerçek vaka olduğunu söyledi. Başhekim Dr. Ağırtaş, ``24 Ekim`de başlayan 6 günlük Bayram süresindeki tatil boyunca İlimiz genelinde meydana gelen trafik kazalarında 35 erkek 27 kadın olmak üzere toplam 62 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıca 1 vatandaşımızda olay yerinde hayatını kaybetmiştir.

En Kısa Sürede Ulaşıldı

İl Ambulans Servisi Başhekimliği olarak 13 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarımıza bağlı 15 tam donanımlı ambulansımız ve 250 personelimizle 24 saat olarak alınan ihbarlar doğrultusunda yaralıları olay yerindeki ilk müdahalelerinin yapılmasının ardından Kırıkkale Yüksek İhtisas hastanesi`ne 39, Hacı Hidayet Doğru Devlet Hastanesi`ne 8, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne 9, İl merkezi ve ilçelerdeki diğer sağlık kuruluşlarımıza hastalar nakledilmiştir. Ekiplerimiz 24 saat gelen tüm çağrıları değerlendirerek olay yerine en kısa sürede ulaşmışlardır”

Çok Önemli Bir Noktadayız

“112 hizmeti olarak ilimizde çok önemli bir noktadayız. Sadece trafik kazaları yönünden değil ilimizin birçok ilin kavşak noktası olması sebebiyle geçiş yapan vatandaşlarımızın bizlere ulaşması durumunda gerekli sağlık hizmetlerini de hiçbir aksaklığa meydan vermeden gerçekleştirmiş olduk. Bu hizmetimiz sürekli olarak devam etmektedir. Ambulanslarımızla vakaya gidilen olay yerine en kısa sürede intikal etmiş bulunmaktayız. Bu nedenle bu hızımızı yavaşlatacak asılsız ve boş çağrıların olmaması çok önemlidir. Bu nedenle tüm halkımızın bu konuda daha duyarlı davranmasını arzu ediyoruz” dedi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu