Anahtar Kelimeler:

Kritik Yerlere Atama Yapıldı!

Kritik Yerlere Atama Yapıldı!

 Kırıkkale’de sağlık alanındaki atama skandalı giderek büyüyor…

Yeni Gelişmeler Var

Kırıkkale’de sağlık alanındaki atama skandalı devam ediyor. Hastanelerden sorumlu genel sekreter atamasının yanı sıra, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliğine de atama yapılmıştı. Bu atamalardan sonra inşaatı tamamlanan ve iç tefrişat ihalesi yapılacak olan İhtisas konusunda kritik yerlere yeni atamalar oldu. Sağlık Bakanlığının 12 milyon liralık alım yapacak olan hastanenin ihalelerini takip etmek için devreye girdiği öğrenildi.

Komisyona Atama Yapıldı

Bakanlık tarafından hastanenin ihale çalışmasına resmen el konmuş durumda. Genel Sekreter Ankara’dan atandı. Satınalma komisyonuna da cemaat üyesi bir ismin atandığı kaydedildi. 7 yıldır komisyonda görev yapan kişilerin görevden alındığı ve yerlerine ise hizmetli kadrosundan, cemaat üyesi olan, birikimi yeterli görülmeyen bir ismin atandığı ileri sürülüyor. Bu gelişme hastane içinde rahatsızlığa yol açtı.

Kaos Ortamı Var

Kırıkkale’de sağlık camiasında bu tür gelişmeler yaşanırken, hastane içinde ve sağlık camiasında tam bir kaos ortamının olduğu görülüyor. Bunun sebebi ise 12 milyon liralık ihale. Bakanlığın ve Kırıkkale’deki kimi uyanıkların ihaleleri takip etme gayretinde olduğu öne sürülüyor. Kimi uyanıkların yeni atanan isimler için taklacı bir vaziyet almaya şimdiden başladığı da bildiriliyor.

Rahatsızlık Oluştu

Sitemizde bir süredir atamalar ve hastanenin ihaleleri konusundaki haberler etkili olmuşa benziyor. Ortada dönen ranta dikkat çeken haber üzerine bakanlık olaya el koymuş gibi. Fakat bu durum Kırıkkale’deki bürokrat camiasını ve sağlık camiasını da rahatsız etti. Yöneticilerin dışarıdan getiriliyor olması hem bu konuda ve hem de apayrı bir rahatsızlık teşkil ettiği ifade ediliyor.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu