Anahtar Kelimeler:

Meclis'te Can'lı Tartışma

Meclis

 AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can`ın, Meclis Genel Kurulu`nda, BDP`li bazı vekillerin yemekteki fotoğrafını gündeme getirdi.

Can Konuşma Yaptı

Can, "Kuzu kebaplarıyla alem yapanlar cezaevlerindeki yandaşlarına ölüm diyorlar" sözü üzerine "ahlaksızlık" tartışması çıktı. Gergin anların yaşandığı oturumda tansiyon yükseldi. Ayağa kalkan BDP`li vekiller, "Bu lafı söylemek ahlaksızlığın ta kendisi", "Siz kimseyle yemek yemiyor musunuz?" diyerek tepkilerini dile getirdi. Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplanan Genel Kurul`da, BDP`nin cezaevlerinde başlayan açlık grevine ilişkin verilen Meclis araştırma önergesinin gündemin ön sırasına alınmasına ilişkin grup önerisi üzerinde yapılan konuşmalarda tansiyon yükseldi.

Sakık Cevap Verdi

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Biz büyük bir kutlama için Köşk`e gitmedik. Ama bir haksızlığa karşı bir duruş sergiliyoruz. Gittik, evet, türbana haksızlık yapılmıştı, bu grubumuz geçen dönem anayasa değişikliğinde evet demişti, Çankaya`da türban olmalıdır, yüreğiniz varsa burada da olmalıdır" dedi. AK Parti Kırıkkale Ramazan Can da, "Hükümlü ve tutukluların eşleriyle bir araya gelmelerine imkan tanıyan, çocuk hükümlülerin anne ve babalarıyla ilişki kurmalarını sağlayacak düzenlemeyi ise en kısa zamanda hayata geçireceğiz" diye konuştu.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli