Anahtar Kelimeler:

Hangi Konuda Şikâyetler Var!

Hangi Konuda Şikâyetler Var!

 Kırıkkale’de kırtasiyeciler ve veliler öğretmenlerin Milli Eğitimin verdiği kitapları yetersiz görerek öğrencilerden ek kitap istenmesinden şikâyetçi.

Şikâyette Bulundular

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin ve velilerin en büyük derdi ek kitaplar. Kitapların, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilmesine rağmen, öğretmenler öğrencilerden ek kitap istemesi velilerin ve kırtasiyecilerin tepkisine neden oldu. Öğretmenlerin öğrencileri belirli kırtasiyelere ve yayınlara yönlendirmesinden şikâyetçi olan kırtasiyeciler, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek konunun araştırılmasını talep etti.

Mağdur Durumdalar

Kitap satıcılarının ve kırtasiyecilerin ilaç mümessilleri gibi okul ve öğretmenlerle antlaşma yapmalarının Milli Eğitim ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayan kırtasiyeciler, bu olayın hem kendilerini hem de velileri mağdur ettiğini belirtti. Kırtasiyecilerden gelen şikâyetler doğrultusunda araştırma başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara yazı göndererek bu şekilde öğretmenlerin öğrencileri  belirli bir yayına veya kırtasiyeye yönlendirmesinin önüne geçilmesini istedi. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu