Anahtar Kelimeler:

Dağa Çıktılar

Dağa Çıktılar

 Kırıkkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü Derneği tarafından Denek dağı 4. Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı

Yoğun Katılım

Kırıkkale`nin en yüksek dağı olan 1744 metre yüksekliğindeki Denek dağına zirve yürüyüşü gerçekleştirildi.  4. Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü Kırıkkale Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü Derneği tarafından düzenlendi. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Belediyesi, Kale Dağcılık ve Spor Kulübünün ortaklaşa organize etmiş olduğu zirve yürüyüşüne Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev ve Rıfat Ata, İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Kale Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı Metin Atun, Balışeyh Kaymakamı Harun Kazez, İzci grup yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve yaklaşık olarak 300 kişi katıldı.

Cumhuriyetimize Sahip Çıkalım

Araçlarla kamp bölgesine kadar gidilen zirve yürüyüşünde denek dağının etelerinden Cumhuriyet Bayramı anısına adımlar atılmaya başlandı. Gökkuyu bölgesine kadar yürüyen gruplar kurulan çadırlarda mola vererek çay içtiler. Kırıkkale Valisi Ali Kolat çay molası ve sohbetten sonra basın açıklaması yaptı. Kolat konuşmasında “ Cumhuriyetimizin 89. Yıl münasebeti ile yürüyüş yaptık. Gençlik Spor, Balışeyh kaymakamlığı, Kale Dağcılık ve spor kulübü ve birçok kurum ve kuruluşun emeği var. Cumhuriyet ülkesi demek barış, huzur içinde yaşamak demektir. Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz bayrağımıza, ülkemize sahip çıktığımız gibi ve birçok kurum bu yürüyüşte kendini tanıtma fırsatı buldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bayrağımız Hep Yükseklerde Dalgalansın

Birlik ve beraberlik mesajı veren Vali Kolat “ Herkesi spora davet ediyorum. Futbol, voleybol, halter her spor dalımız var. Bu tür sporlarla hareketlilik sağlayalım hareket etmeyen toplum tembel toplumdur. Bu yürüyüşte onun bir parçası oluyor” şeklinde konuştu. Uzun bir mesafeden sonra zirveye ulaşan Vali Kolat Zirvede bulunan hatıra defterine günün anlam ve önemini belirten yazı yazdı. Zirvede her grupla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Kolat Yürüyüşe katılan herkese Katılım belgesi takdim etti. Ayrıca Vali Kolat Yürüyüşe katılanlar arasında 70 yaşında Yaşar çiçek’e de katılım belgesi vererek teşekkür etti.  4,5 Km yol yürüdüklerini belirten Vali Kolat “Dağcılık kulübü bayrağımızı Denek dağının zirvesine dikerek bayrağımızın yükseklerde dalgalanmasını sağlıyor. Bayrağımızın hep yükseklerde dalgalanması dileği ile” dedi.

Halay Çektiler

Havanın iyi olmasını fırsat bilen gruplar yürüyüşü bir zevk haline getirerek doyasıya eğlendiler. Zirveden inen gruplar yine Gökkuyu bölgesinde mola vererek çay içerek sohbet ettiler. Vali kolat öğrenci ve vatandaşlarla birebir ilgilenerek samimi görüntü sergiledi. Denek dağının zirvesinden inen grupları davul ve zurna ekibi karşıladı. Zirveden inen gruplar ve daire amirleri Halay çekerek eğlendiler. Daha sonra Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve beraberindeki heyet Beyobası köyünde bulunan tarihi Tayyarbey Konağını ziyaret ederek yemek yenip sohbet ettiler.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı