Anahtar Kelimeler:

Ekmekte Oynak! Fiyat!

Ekmekte Oynak! Fiyat!

 Kırıkkale’de fırıncıların rekabet etmesi sonucunda ekmek fiyatındaki farklılıklar devam ediyor. Birçok fırın ekmeği 60 kuruştan satarken, bazıları 40 kuruştan satıyor.

Rekabet Vatandaşa Yaradı

Son günlerde yaşanan ekmekteki rekabet vatandaşın cebine olumlu yönde yansıyor. Ekmek bazı fırınlarda ve marketlerde 60 kuruştan alıcı bulurken bazılarında ise 40 kuruş ila 50 kuruş arasında satılıyor. Ekmeğin kimi yerlerde ucuz olması vatandaşı o markete sevk ediyor.  Bir süre önce gündeme gelen ve ekmeğin her yerde aynı fiyattan satılması hikayesi ise yalan oldu. Fırıncılar yine rekabet ederek, ekmekleri daha çok satmaya çalışıyor.

Kararlara Uyulmuyor

Öte yandan ekmeğin gramaj farkının olduğu iddia ediliyor. Ucuz ekmeğin daha az gramaj ile satıldığı ifade ediliyor. Pahalı olan ekmeklerin ise daha ağır gramaj da olduğu belirtiliyor. Ekmeklerin değişik fiyatlarda satılması bazı marketlerin tepkisine de neden oluyor. Daha önce alınan kararlara uyulmadığını söyleyen market sahipleri, anlaşma sağlanamadığı takdirde una ve ekmekte kullanılan maddelere yapılan zamlara karşın ekmeğe de bir zam uygulaması yapılması gerektiğini söylüyorlar. Bu şekilde fırıncıların kar yerine zarar edeceği kanısına varılıyor. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli