Anahtar Kelimeler:

Kırtasiyeciler Şikâyetçi

Kırtasiyeciler Şikâyetçi

 Kırtasiye ürünlerinin satışlarında halk arasında ‘ne alırsan bir milyon’ mağazaları olarak bilinen mağazalar ve kırtasiyeciler arasında büyük bir rekabet yaşanıyor….

Kırtasiyeciler Satış Yapamıyor

Son zamanlarda özellikle hemen hemen her yerde kırtasiye ürünlerinin satılmaya başlanması kırtasiyecilerin satışlarını olumsuz yönde etkiliyor. Okul sezonunun açılmasıyla birlikte öğrencilerin ve velilerin alışveriş listelerinin başında kırtasiye ürünleri geliyor. Bir dönem sadece kırtasiyecilerden karşılanabilen bu ürünler son zamanlarda ortaya çıkan ‘milyoncuların’ bu piyasa el atmasıyla artık her yerde bulunabiliyor.

Ucuzluk Mağazaları

Sadece kırtasiye ürünü satan kırtasiyecilerle daha çok perakende mantığıyla satış yapan ‘milyoncular’ arasında ciddi bir rekabet yaşanıyor. Kırtasiye piyasasına yeni giren milyoncular kırtasiyecilerin satışlarının düşmesine neden oluyor. Halk arasında ‘ne alırsan bir milyoncu’lar olarak bilinen bu tür mağazalar, piyasadaki en ucuz ürünleri satarak ürün çeşitliliğiyle müşterileri kendisine çekerken, sadece kırtasiye ürünü satan kırtasiyeciler piyasada varlıklarını korumaya çalışıyor.

Bakkalda Bile Çanta Var

Kırıkkale’de 17 yıldır kırtasiye dükkânı işleten Yasin Demir, son zamanlarda sayıları gittikçe artan milyoncuların satışlarını olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Artık mahalle bakkalında bile kırtasiye ürünleri satılıyor.”  diye iye konuşan Demir, milyoncularda satılan ürünlerin çok fazla miktarda alındığı için maliyetinin daha ucuza geldiğini bu sebeple de daha çok satış yaptıklarını belirtti. Bu tür ‘ne alırsan bir milyoncularda’ satılan ürünlerle kırtasiyelerde satılan ürünler arasında kalite farkının olduğunu vurgulayan Demir, kırtasiye ürünleri alırken velilerin dikkatli ve bilinçli olması gerektiğini söyledi. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu